WhatsApp binnen handbereik voor gemeenten

21 december 2015

eGem, ICT leverancier voor gemeenten en gespecialiseerd in veilig communiceren gaat samenwerken met Say Simple, de ontwikkelaar van de Whatsapp manager.

Communiceren met gemeenten via WhatsApp wordt voor burgers en bedrijven zeer eenvoudig. Gemeenten kunnen met de WhatsApp manager  met meerdere supportmedewerkers conversaties en campagnes beheren. Enerzijds is de WhatsApp webapplicatie zeer geschikt voor het bieden van service aan burgers en bedrijven, anderzijds voor het versturen van berichten naar specifieke (klant)groepen. WhatsApp is een laagdrempelig en innovatief communicatiekanaal om te communiceren met vrijwel alle inwoners.

WhatsApp is voor gemeenten een extra communicatie kanaal. Met een lage investering en een hoge mate van tevredenheid, is dit een onmisbare schakel voor de overheden en publiek. Door WhatsApp wordt het gebruik van de digitale balie belangrijker. Het ‘digitaal doorverwijzen’.

Verder is door de media-aandacht rond WhatsApp veel aandacht voor het digitale werken. WhatsApp is structureel te integreren binnen het kanalenbeleid. Dus is in te passen binnen de werkprocessen in relatie tot zaaksysteem en archivering. Werken op een smartphone wordt niet als optimaal ervaren. De desktopapplicatie is een professionele uitbreiding van de mogelijkheden bij de WhatsApp manager van Say Simple en eGem.

De combinatie van kennis en toepassingen op het gebied van digitale voorzieningen van Say Simple en eGem’s kennis en ervaring bij gemeenten biedt gemeenten de mogelijkheid om vele ICT en communicatie vraagstukken op een professionele wijze in te kunnen vullen.