Diginetwerk

Diginetwerk +

Overheden hebben behoefte aan één oplossing op het gebied van connectiviteit, die het mogelijk maakt dat ze met een eenmalige inspanning (implementatie van één netwerkstekker) gegevens – veilig en betrouwbaar – kunnen uitwisselen met alle overheden. Diginetwerk maakt dit mogelijk. Met eGem sluit u voordelig, snel en kwalitatief aan.

Referentie

Waarom?

Er zijn meerdere besloten overheidsnetwerken in Nederland. Deze overheidsnetwerken kunnen niet zondermeer met elkaar communiceren. Ze hebben allemaal hun eigen regels en voorwaarden. Om deze reden zijn sommige overheden niet op één, maar vaak op meerdere besloten netwerken aangesloten. Een dure aangelegenheid.

Diginetwerk van Logius zorgt er voor dat deze besloten netwerken wel gestandaardiseerd met elkaar kunnen communiceren en dat je als overheid maar één keer hoeft aan te sluiten. Zonder gedoe en met een garantie op beschikbaarheid.

Wat is Diginetwerk + van eGem?

eGem is netwerkbeheerder met een besloten gekoppeld overheidsnetwerk. Via eGem sluit u eenvoudig aan op Diginetwerk. eGem maakt het verschil door de persoonlijke aanpak, kennis van zaken en de beste dienstverlening. eGem sluit gemeenten, waterschappen, ministeries, provincies, agentschappen, uitvoeringsorganisaties, intergemeentelijke sociale diensten, sociale werkbedrijven (SW-bedrijven), omgevingsdiensten en belastingsamenwerkingen aan. Tevens kunnen private organisaties, onder voorwaarden, aansluiten via eGem.

Onafhankelijk met IP-adressen

Vanaf de oprichting streeft eGem naar onafhankelijkheid voor overheden. Door als overheid namelijk gebruik te maken van eigen IP-adressen blijft de overheid onafhankelijk van telecomprovider. Zo kunnen overheden eenvoudig verhuizen met behoud van de eigen IP-adressen. Dat scheelt tijd en geld. Maak daarom niet de fout en migreer daarom onafhankelijk naar Diginetwerk.

Multi-provider

eGem heeft contracten met meerdere telecomproviders. Op deze manier zijn wij in staat uw locaties aan te sluiten met de hoogste beschikbaarheid en tegen de beste prijs. Elke locatie kan hierdoor door verschillende telecomproviders aangesloten worden. Maar eGem combineert ook eenvoudig met andere koppelnetwerken, zoals GT VAST. Het resultaat is maximale beschikbaarheid.

Hoge beschikbaarheid

Desnoods via meerdere
telecomleveranciers

Flexibel

Snel, eenvoudig & met flexibele
contractsvormen

Voordelig

Door combinatie met Diginetwerk
extra voordelig

Opzoek naar een overzicht van de landelijke voorzieningen die gebruik maken van Digikoppeling en Diginetwerk?

Lees hier meer. Of maak een afspraak als u wilt aansluiten op deze landelijke voorzieningen.

Recente Blogs

112 storing benadrukt Multi-provider strategie

De recente 112 storing benadrukt het belang van een Multi-provider strategie voor kritische verbindingen zoals Internet en Diginetwerk.

eGem Diginetwerk is gecertificeerd

Het eGem Diginetwerk is NEN-EN-ISO 9001, 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. En zo ook alle andere verbindingen van eGem, waaronder internet.

Ervaringen Diginetwerk Mail

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en GR de Bevelanden kunnen als eerste met elkaar e-mailen via Diginetwerk Mail.

Amsterdam sluit aan op eGem

“Het mag niet zo zijn dat als een netwerkprovider niet levert, dat wij dan in Amsterdam geen verbinding meer hebben. Wij zetten daarom hoog in op Diginetwerk.

Weststellingwerf 1e met uitgifte rijbewijs

Weststellingwerf verstrekt als eerste een rijbewijs via Diginetwerk. Een belangrijkrijk resultaat voor alle gemeenten.

iBurgerzaken bereikbaar op Diginetwerk

iBurgerzaken van PinkRoccade Publiekzaken maakt nu ook gebruik van Diginetwerk. eGem sloot Goes als eerste aan.

1e paspoort over Diginetwerk via eGem

Goes verstrekt 1e paspoort over Diginetwerk via eGem. Mooie mijlpaal voor Goes, RvIG, logius en eGem.

Molenlanden spreidt risico's met eGem

“Met de Multi-provider aanpak van eGem Diginetwerk spreidt Molenlanden de risico’s op uitval aanzienlijk.”

Combineer met

–     Ethernet VPN +      –      IP VPN +    –