Diginetwerk

Diginetwerk

Overheden hebben behoefte aan één oplossing op het gebied van verbindingen. Waardoor zij gegevens – veilig en betrouwbaar – uit kunnen wisselen met alle overheden. Diginetwerk maakt dit mogelijk. Met eGem sluiten overheden en softwareleveranciers voordelig, snel en kwalitatief aan.

Referentie

Referentie

Waarom Diginetwerk?

Er zijn meerdere besloten overheidsnetwerken in Nederland. Deze overheidsnetwerken kunnen niet zondermeer met elkaar communiceren. Ze hebben allemaal hun eigen regels en voorwaarden. Om deze reden zijn sommige overheden niet op één, maar vaak op meerdere besloten netwerken aangesloten.  Dat is een dure aangelegenheid.

Diginetwerk van Logius zorgt er voor dat deze besloten netwerken wel gestandaardiseerd met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor hoef je als overheid maar één keer aan te sluiten. Zonder gedoe en met een garantie op beschikbaarheid.

Wat is Diginetwerk van eGem?

eGem is netwerkbeheerder met een besloten overheidsnetwerk. Via eGem sluit u hierdoor eenvoudig aan op Diginetwerk. eGem maakt hierbij het verschil door de persoonlijke aanpak, kennis van zaken en de beste dienstverlening. eGem sluit overheden aan, waaronder bijvoorbeeld gemeenten, waterschappen, provincies, sociale werkbedrijven en omgevingsdiensten aan. Tevens kunnen private organisaties en softwareleveranciers, onder voorwaarden, aansluiten via eGem.

Softwareleveranciers en Diginetwerk

Servers van gemeentelijke softwareleveranciers kunnen ook in de datacentra van eGem staan. Hier is breedbandige capaciteit op Diginetwerk en Internet beschikbaar. Bovendien voldoen deze datacentra en verbindingen van eGem aan de hoogste normen. Een geruststellende gedachte. Lees het verhaal van Liaan.

Certificering

Onafhankelijk met IP-adressen

Vanaf de oprichting streeft eGem naar onafhankelijkheid voor overheden. Door als overheid namelijk gebruik te maken van eigen IP-adressen blijft de overheid onafhankelijk van telecomproviders. Hierdoor kunnen overheden eenvoudig verhuizen met behoud van de eigen IP-adressen. Dat scheelt tijd en geld. Maak daarom niet de fout en migreer onafhankelijk naar Diginetwerk.

Multi-provider

eGem heeft contracten met meerdere telecomproviders. Op deze manier zijn wij in staat uw locaties aan te sluiten met de hoogste beschikbaarheid en tegen de beste prijs. Elke locatie kan hierdoor door verschillende telecomproviders aangesloten worden. Maar eGem combineert ook eenvoudig met andere koppelnetwerken, zoals GT VAST. Het resultaat hiervan is maximale beschikbaarheid.

Aansluitingvoorziening GGI-netwerk

Bij eGem kunt u rechtstreeks aansluiten op de Aansluitvoorziening GGI-netwerk. De Multi-provider aanpak zorgt hierbij voor extra zekerheid.

4G back-up

Met 4G back-up heeft u de zekerheid dat u maximaal blijft verbonden met Diginetwerk. Kritische voorzieningen blijven hierdoor beschikbaar.

Verbinden met GT Connect en GT Veilig

Zowel GT Veilig als straks GT Connect worden via Diginetwerk ontsloten. Zo kunt u ook via eGem bij de VNG voorzieningen.

Opzoek naar een overzicht van de landelijke voorzieningen?

Lees hier meer. Of maak een afspraak als u wilt aansluiten op deze landelijke voorzieningen.

Recente Blogs

Gezamenlijke bestrijding van DDoS

De Anti-DDoS-Coalitie is een samenwerkingsverband tegen DDoS-aanvallen. Logius is een van de organisaties die hieraan deelneemt en een […]

RviG volledig op Diginetwerk

Transparant, veilig en overzichtelijk Rijksdienst voor Identiteit Gegevens, RvIG, de aanbieder van onder meer RNI, besloot in 2017 […]

Diginetwerk verbindt gemeenten

Ook gemeente Heerlen sluit aan op Diginetwerk “Alles wat ik doe, doe ik om onze burgers te helpen […]

Lees alle berichten over Diginetwerk

Combineer met

–     Ethernet VPN     –      IP VPN    –