Diginetwerk

Diginetwerk

Overheden hebben behoefte aan één oplossing op het gebied van connectiviteit, die het mogelijk maakt dat ze met een eenmalige inspanning (implementatie van één netwerkstekker) gegevens – veilig en betrouwbaar – kunnen uitwisselen met alle overheden. Diginetwerk maakt dit mogelijk. Met eGem sluiten softwareleveranciers en overheden voordelig, snel en kwalitatief aan.

Referentie

Referentie

Waarom?

Er zijn meerdere besloten overheidsnetwerken in Nederland. Deze overheidsnetwerken kunnen niet zondermeer met elkaar communiceren. Ze hebben allemaal hun eigen regels en voorwaarden. Om deze reden zijn sommige overheden niet op één, maar vaak op meerdere besloten netwerken aangesloten. Een dure aangelegenheid.

Diginetwerk van Logius zorgt er voor dat deze besloten netwerken wel gestandaardiseerd met elkaar kunnen communiceren en dat je als overheid maar één keer hoeft aan te sluiten. Zonder gedoe en met een garantie op beschikbaarheid.

Wat is Diginetwerk van eGem?

eGem is netwerkbeheerder met een besloten gekoppeld overheidsnetwerk. Via eGem sluit u eenvoudig aan op Diginetwerk. eGem maakt het verschil door de persoonlijke aanpak, kennis van zaken en de beste dienstverlening. eGem sluit gemeenten, waterschappen, ministeries, provincies, agentschappen, uitvoeringsorganisaties, intergemeentelijke sociale diensten, sociale werkbedrijven (SW-bedrijven), omgevingsdiensten en belastingsamenwerkingen aan. Tevens kunnen private organisaties, onder voorwaarden, aansluiten via eGem.

Softwareleveranciers

Servers van gemeentelijke softwareleveranciers kunnen in de datacentra van eGem staan, waar breedbandige capaciteit op Diginetwerk en Internet beschikbaar is. Bovendien voldoen de datacentra en verbindingen van eGem aan de normen NEN-EN-ISO 9001, 27001 en NEN 7510. Een geruststellende gedachte. Lees het verhaal van Liaan.

Certificering

Onafhankelijk met IP-adressen

Vanaf de oprichting streeft eGem naar onafhankelijkheid voor overheden. Door als overheid namelijk gebruik te maken van eigen IP-adressen blijft de overheid onafhankelijk van telecomprovider. Zo kunnen overheden eenvoudig verhuizen met behoud van de eigen IP-adressen. Dat scheelt tijd en geld. Maak daarom niet de fout en migreer daarom onafhankelijk naar Diginetwerk.

Multi-provider

eGem heeft contracten met meerdere telecomproviders. Op deze manier zijn wij in staat uw locaties aan te sluiten met de hoogste beschikbaarheid en tegen de beste prijs. Elke locatie kan hierdoor door verschillende telecomproviders aangesloten worden. Maar eGem combineert ook eenvoudig met andere koppelnetwerken, zoals GT VAST. Het resultaat is maximale beschikbaarheid.

Aansluitingvoorziening GGI-netwerk

Bij eGem kunt u rechtstreeks aansluiten op de Aansluitvoorziening GGI-netwerk. De Multi-provider aanpak zorgt voor extra zekerheid.

4G back-up

Met 4G back-up heeft u de zekerheid dat u maximaal blijft verbonden met Diginetwerk. Kritische voorzieningen blijven hierdoor beschikbaar.

Verbinden met GT Connect en GT Veilig

Zowel GT Veilig als straks GT Connect worden via Diginetwerk ontsloten. Zo kunt u ook via eGem bij de VNG voorzieningen.

Opzoek naar een overzicht van de landelijke voorzieningen die gebruik maken van Digikoppeling en Diginetwerk?

Lees hier meer. Of maak een afspraak als u wilt aansluiten op deze landelijke voorzieningen.

Recente Blogs

Redundantie is essentieel voor bedrijfscontinuïteit

Een netwerkverbinding kan zomaar uitvallen. De gevolgen hiervan kunnen verstrekkend zijn. Veel kritische processen zijn namelijk afhankelijk van […]

Internet redundantie met 4G Back-up

De wereldwijde Corona virus uitbraak maakt nogmaals pijnlijk duidelijk hoe belangrijk de beschikbaarheid is van verschillende dataverbindingen voor […]

GR de Bevelanden loopt voorop met aansluiten op Liaan

GR de Bevelanden is erin geslaagd om als eerste in Nederland de diensten van Liaan, via Diginetwerk te […]

Lees alle berichten over Diginetwerk

Combineer met

–     Ethernet VPN     –      IP VPN    –