Slaan gemeenten ‘Veilig’ bestanden op?

3 februari 2016

Regelmatig komen overheden in het nieuws als het gaat om lekken van privacy gevoelige informatie. Het onveilig delen van bestanden is voor velen nog steeds een doorn in het oog. Gebruikersgemak van voor de hand liggende diensten gaan dan boven veiligheid en regels. Het vergrootglas en dus de risico’s nemen alleen maar toe. Gemeenten zijn aan zich zelf verplicht afdoende maatregelen te nemen.

eGem, ICT leverancier voor gemeenten, gespecialiseerd in veilig communiceren en Netaffairs, de Nederlandse distributeur van ownCloud, gaan samenwerken. Door samen tijd en geld te investeren kunnen wij gemeente helpen met eenvoudige, maar actuele oplossingen.

Gemeenten gebruiken nog steeds op grote schaal Dropbox of We Transfer. ownCloud is daarvoor een veilig en gemakkelijk alternatief. ownCloud is wat gemeenten nodig hebben om (grote) bestanden te delen en dit op een online, beveiligde, encryptie manier te doen, conform de standaarden die overheid zichzelf voorschrijft, zoals de GEMMA architectuur en de BIG. ownCloud is net zo gemakkelijk in gebruik, maar heeft wel de voordelen van de eisen die er aan beveiliging worden gesteld én is ook nog beperkt in kosten. Daarnaast is de implementatie relatief eenvoudig, een gemeente kan zo z’n eigen “Cloud” inrichten.

De combinatie van kennis en toepassingen op het gebied van digitale voorzieningen van Netaffairs, de distributeur van ownCloud en eGem’s kennis en ervaring bij gemeenten biedt gemeenten de mogelijkheid om vele ICT en communicatie vraagstukken op een professionele wijze in te kunnen vullen.