Veilig e-mailen? ZorgMail: dé standaard in de zorg!

15 juli 2016

Zorgorganisaties maken al vele jaren gebruik van ZorgMail. Mogelijk zelfs zonder dat men het merkt. Zo betrouwbaar en gebruiksvriendelijk werkt het. Uiteraard veilig, het gaat immers om privacygevoelige gegevens. Niemand zit te wachten op datalekken en bijbehorende hoge boetes. Waarom kijken naar andere en separate e-mailoplossingen, terwijl u de secure e-mail oplossing vaak al in huis heeft? ZorgMail is namelijk ook de verbindende schakel in de zorg voor veilig e-mailen, chatten en bestandsoverdracht tussen zorgverleners en met de patiënt.

 

ZorgMail community. Veilig communiceren via de grootste community in de Nederlandse zorg
Aan de basis van ZorgMail staan de 13.000 aangesloten zorgorganisaties, 250 gekoppelde informatiesystemen, 40.000 mailboxen en 750 gekoppelde maildomeinen. De vele tienduizenden deelnemende zorgverleners maken ZorgMail tot dé standaard voor veilige gegevensuitwisseling in de zorg. Het grote aantal actieve deelnemers maakt ZorgMail uniek ten opzichte van alle andere bestaande oplossingen.

Maar wat heeft u daaraan? Simpel, met ZorgMail kunt u direct met al deze collega zorgverleners informatie uitwisselen via EDI, FileTransfer, e-mail, chat en beeldbellen. Of een combinatie ervan. Hierin schuilt de kracht van ZorgMail. Voor iedere situatie heeft ZorgMail een geschikte oplossing.

 

ZorgMail Secure e-mail. Ook als het gaat om veilig e-mailen met de patiënt
Het draait anno 2016 zeker niet meer alleen om de zorgverlener. De patiënt krijgt meer en meer regie over zijn eigen zorgproces en maakt actief onderdeel uit van de zorgketen. Patiënten (ver)binden aan de zorginstelling of praktijk is een must tegenwoordig.

Wij merken dan ook een sterke behoefte bij onze klanten om veilig gegevens met hun patiënten en cliënten uit te wisselen. Populaire chat- en clouddiensten als WhatsApp, We Transfer en Dropbox worden hiervoor in de zorg veelvuldig gebruikt en lijken aantrekkelijk, maar zijn niet altijd even veilig. Dit zet zorgverleners door de aangescherpte wetgeving op privacy en datalekken terecht aan het denken.

Maar hoe dan wel? Zonder dat cliënten en zorgverleners afhaken door ongemakken in het gebruik. ZorgMail Secure e-mail biedt de mogelijkheid om op uiterst gebruiksvriendelijke en veilige wijze, door gebruik te maken van encryptie en twee factor authenticatie , e-mails te versturen naar patiënten en zorgverleners buiten de ZorgMail community. De ontvanger kan hiermee niet alleen veilig het bericht ontvangen, maar ook veilig beantwoorden.

 

Ervaring telt
Visie of concept is mooi, maar er dag in dag uit voor zorgen dat zorgverleners efficiënt kunnen werken en veilig elektronisch informatie uitwisselen met ketenpartners en patiënten is nog mooier. VANAD Enovation is als maker van ZorgMail al meer dan 30 jaar de partij voor zorgcommunicatie met specialisten die beschikken over diepgaande kennis van de zorg (ICT).

 

Feiten:

 • Meer dan 13.000 zorgorganisaties die ZorgMail op dagelijkse basis gebruiken
 • Meer dan 250 informatiesystemen gekoppeld
 • Meer dan 65 miljoen berichten tussen informatiesystemen per jaar
 • Meer dan 500 duizend cliëntendossiers veilig verhuisd per jaar
 • Honderdduizenden veilige e-mail berichten
 • ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd
 • Actieve participatie in IHE, HL7, OIZ, Medmij en VZVZ

 

Hoe we het doen
Niemand doet wat wij doen en op de manier waarop we het doen. Er is meer voor nodig dan een slim idee om een landelijk dekkende dienst voor veilige gegevensuitwisseling in de zorg te realiseren. Het vergt bloed, zweet en tranen. En heel, heel veel moed en ervaring bij implementaties. Wij hebben met ZorgMail bewezen dit te kunnen doen. Er komt meer bij kijken dan alleen het beheren van de dienst. ZorgMail is door de jaren heen continue doorontwikkeld. Zo maakt Secure e-mail al jaren standaard onderdeel uit van ZorgMail en biedt naast maximale veiligheid ook flexibiliteit als het gaat om de keuzes die er zijn om veilig te kunnen e-mailen. Als enige kan ZorgMail ook EDI berichten welke geautomatiseerd uit informatiesystemen komen afleveren als leesbare veilige e-mails. Denk hierbij aan laboratoriumuitslagen en specialistenbrieven, die centraal op ZorgMail worden vertaald naar een leesbaar formaat.

 

Voordelen van onze ZorgMail Secure e-mail oplossingen

 • Gratis voor 1e lijns zorgverleners met een ZorgMail abonnement
 • Goedkoopste oplossing in de markt voor 2e lijns instellingen
 • U weet met wie u communiceert, ZorgMail deelnemers zijn vooraf gescreend
 • ZorgMail Community adresboek waardoor u eenvoudig andere deelnemers kunt opzoeken
 • E-mails worden binnen de ZorgMail Community ALTIJD veilig verzonden zonder dat de gebruiker extra handelingen moet verrichten
 • E-mails naar buiten de Community verzendt u ook veilig met een simpele muisklik
 • Beschikt over uitgebreide Data Leak Preventie (DLP) software 

Bron: www.zorgmail.nl

 

Heeft u ook interesse in ZorgMail?

Contact ons