Vijf gemeenten in Zuidoost-Brabant kiezen voor ZorgMail

7 april 2017

Op 6 april 2017 hebben vijf gemeenten in Zuidoost-Brabant gekozen om veilig te emailen via ZorgMail. Door als overheid aan te sluiten op deze beveiligde mailomgeving kunnen gemeenten veilig en gebruikersvriendelijk privacy gevoelige berichten delen met mede-overheden, ketenpartners, burgers en bedrijven. Dat kan gewoon vanuit de bestaande mailomgeving. Hierdoor is het een erg laagdrempelige oplossing voor alle gebruikers binnen een gemeenten. Ruim 100 gemeenten zijn inmiddels aangesloten. Beveiligde email wordt mogelijk gemaakt door ZorgMail. Met jaarlijks 65 miljoen zorgberichten, waaronder bijvoorbeeld uw pati├źntengegevens, een stevig en vertrouwd fundament. Communiceren met bijvoorbeeld jeugdzorg, thuiszorginstellingen, GGZ of huisarts is dan ook erg laagdrempelig.