Hoe kan ik een burger een veilige email sturen? Zonder gedoe!

13 juni 2017

Deze veilige email moet ik eenvoudig kunnen versturen en de burger moet mijn verzonden email vervolgens ook eenvoudig kunnen openen. Geen gedoe alstublieft!

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld door verschillende overheden. In toenemende mate hebben overheden namelijk de behoefte aan een oplossing waarmee zij veilig en eenvoudig burgers en bedrijven kunnen emailen. Zeker in die gevallen waarbij privacy-gevoelige informatie gedeeld dient te worden. Als eGem zijn wij partner van ZorgMail voor overheden. Met ZorgMail kunnen overheden veilig emailen naar ketenpartners en naar burgers en bedrijven.

In het filmpje hieronder ziet u hoe u eenvoudig vanuit uw vertrouwde Outlook omgeving een veilige email kan toesturen naar bijvoorbeeld een burger. Dit kan naar elk willekeurige emailadres van deze burger. Voor extra authenticatie van de burger kunt u optioneel het 06-nummer van de burger toevoegen, waarna de email verzonden wordt en tegelijkertijd een SMS naar de ontvanger wordt verzonden.

De burger ontvangt vervolgens een notificatie email in zijn of haar eigen vertrouwde mailomgeving. Bekijk in het filmpje hieronder hoe de burger de veilige email eenvoudig kan openen en kan lezen. De ontvanger hoeft hiervoor geen extra software te downloaden.

Zo eenvoudig kan het zijn. Lees hier meer over ZorgMail en wat eGem voor u als overheid kan betekenen. Wilt u zelf een veilige email van ons ontvangen? Dat kan eenvoudig door ons een email te sturen. Wij sturen u dan een veilige test email terug.

Is de term ZorgMail verwarrend in relatie tot u als overheid? Dat begrijpen wij als eGem als geen ander. Wij leggen u dat daarom graag persoonlijk uit. Wij vertellen u graag op hoofdlijnen of in detail over ZorgMail.