Aansluiten op Berichtenbox MijnOverheid

13 september 2017

Een aansluiting op de Berichtenbox van MijnOverheid is nu nog eenvoudiger en betaalbaarder. Ongeacht uw softwareleverancier en gewoon via eGem.

Berichtenbox

De Berichtenbox is de persoonlijke postbus voor elektronische berichten van de overheid: gebruiksvriendelijk, snel, veilig en milieuvriendelijk. Burgers bepalen zelf van welke overheidsorganisaties zij berichten willen ontvangen en ontvangen deze berichten dan niet meer per papieren post. Per email krijgen zij een melding dat er een nieuw bericht is. Het aantal overheidsorganisaties die berichten via de Berichtenbox gaat versturen neemt de komende tijd alleen maar toe. Uiteraard zijn er aandachtspunten, maar de digitalisering is niet te stoppen.

Digikoppeling (ebMS)

Voor het correct uitwisselen van berichten tussen uw informatiesystemen en tussen organisaties binnen de overheid is de Digikoppeling standaard opgesteld. De Digikoppeling is een set van standaarden, procedures en afspraken om gegarandeerde berichtenuitwisseling met Landelijk Voorzieningen mogelijk te maken. Dit betreft zowel de levering van informatie naar de Landelijke Voorzieningen als ook de meldingen terug van de Landelijke Voorzieningen naar de desbetreffende organisatie. De Berichtenbox van MijnOverheid maakt gebruik van Digikoppeling. Om eenvoudig en snel aan te sluiten hebben wij voor overheden het Centraal Aansluitpunt Digikoppeling ontwikkeld.

Centraal Aansluitpunt Digikoppeling

Het Centraal Aansluitpunt Digikoppeling is gebaseerd op het echte Cloud gedachtegoed: schaalbaar, betrouwbaar, en u betaalt alleen voor het daadwerkelijke verbruik. Het aansluitpunt is zeer krachtig door standaardisatie en heeft gemeenschappelijk schaalvoordeel. Omdat het Aansluitpunt gebruik maakt van de laatste bewezen technologie├źn en veiligheidsmaatregelen, kan hij zowel horizontaal als verticaal met uw organisatie meegroeien. Het Centraal Aansluitpunt Digikoppeling wordt volledig door eGem beheerd en onderhouden, zowel de infrastructuur als de software componenten. Hierdoor kunnen uw medewerkers zich concentreren op de bedrijfsdoelstellingen, dalen operationele kosten en stijgen de prestaties en innovaties.

Nu aansluiten

In verband met een migratie accepteert Logius op dit moment geen nieuwe aansluitingen meer voor MijnOverheid Berichtenbox. Het is niet duidelijk wanneer Logius nieuwe aansluitingen weer gaat accepteren. Omdat eGem reeds is aangesloten op de MijnOverheid Berichtenbox, kunt u meeliften op onze bestaande aansluiting. Op deze manier kunt u toch aansluiten. Interesse? Neem dan contact met ons op.