Voorne-Putten Werkt BV samen met eGem

26 oktober 2017

Voorne-Putten Werkt BV is een arbeidsontwikkelbedrijf op het eiland Voorne-Putten. Het arbeidsontwikkelbedrijf rekent  de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne alsmede de haven- en industriegebieden Botlek, Europoort en de Maasvlakte tot het verzorgingsgebied . Voorne-Putten Werkt voert de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) en Participatiewet uit. Kees Dudink, senior adviseur bij Voorne-Putten Werkt, benaderde begin 2017 eGem voor het aansluiten op het UWV portaal via Diginetwerk.

Het UWV Portaal is de beveiligde digitale omgeving die de benodigde applicaties van UWV (SONAR, WBS etc) ontsluit.

Voordelen van het UWV Portaal zijn:

  • Betere matching
  • Beter inzicht in kansen voor werkzoekenden
  • Gerichtere dienstverlening / ondersteuning
  • Eenduidig landelijke werkwijze: efficiënte samenwerking
  • Kwalitatieve en kwantitatieve sturingsinformatie

Kees: “Het was vrij snel duidelijk. Om aan te kunnen sluiten op het UWV portaal is een Diginetwerk verbinding nodig. eGem kan deze verbinding leveren. eGem zat daarom vrij snel met mij om de tafel om samen de juiste verbinding voor ons te bepalen. De mensen van eGem zijn goed op de hoogte en hebben een persoonlijke aanpak. Dat maakt het verschil. Op het moment dat de eGem Diginetwerk verbinding er lag, konden onze medewerkers binnen een dag aan de slag.”

Geïnteresseerd na het lezen van dit artikel in de mogelijkheden en wilt u meer informatie over het UWV portaal en het aansluiten via Diginetwerk hierop, kijk dan eens op onze website.