Besliswijzer Veilig Mailen

9 februari 2018

Gemeente Haarlemmermeer werkt inmiddels een tijdje met ZorgMail. Voor haar medewerkers maakte de gemeente een Besliswijzer Veilig Mailen. Want wanneer moet een medewerker nu veilig mailen en wanneer hoeft dat niet? eGem vindt deze Besliswijzer zeer nuttig en bruikbaar voor andere gemeenten, SW-bedrijven en andere overheden. Overheden kunnen deze Besliswijzer gebruiken ter inspiratie en voor eigen toepassing en beleid.

Gemeente Haarlemmermeer heeft het domein @haarlemmermeer.nl gekoppeld aan eGem ZorgMail. Hierdoor kunnen alle medewerkers met hun eigen vertrouwde mailadres, indien nodig, veilig mail verzenden en ontvangen. Ook met bijvoorbeeld burgers en cliënten. De Besliswijzer Veilig Mailen helpt, naast de technische maatregelen binnen ZorgMail, medewerkers tevens bij hun keuze.

Want bevat het bericht medische, biometrische of genetische gegevens of gegevens over (psychische of fysieke) gezondheid of gesteldheid of kenmerken? Of bevat het bericht gegevens over de religieuze, etnische of culturele achtergrond van natuurlijke personen? En wat als het bericht gegevens bevat over politieke achtergrond of overtuiging, levensovertuiging of vakbondslidmaatschap? De Besliswijzer helpt in dit soort situaties.

Stuur ons een mail en u ontvangt de besliswijzer in uw eigen mailbox.