Digikoppeling
as a Service

Integreer eenvoudig en voordelig met het
gemanagde Digikoppeling platform.
“eGem komt als beste uit de verf”.

Gemeente Oost Gelre aangesloten op MijnOverheid.nl

4 april 2018

Gemeente Oost Gelre wil graag gebruik maken van de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. De gemeente gaf daarom eind 2017 opdracht aan eGem voor het implementeren van eGem Digikoppeling. Leon Trienes, applicatiebeheerder van de Afdeling Informatiemanagement bij gemeente Oost Gelre vertelt over zijn ervaringen met deze Digikoppeling clouddienst van eGem.

 

Beste uit de verf

“Het aansluiten op de Berichtenbox stond al een tijdje op ons verlanglijstje. In 2018 moest het daarom gaan gebeuren. Wij hebben ons als eerst georiënteerd op de mogelijke Digikoppeling aanbieders. Wij deden dat aan hand van de marktscan Digikoppeling van Logius en VNG Realisatie. Deze website geeft een goed overzicht van de mogelijke aanbieders. Wij hebben vervolgens drie offertes opgevraagd. eGem kwam daar gewoon als beste uit de verf. Niet alleen qua koppelingsmogelijkheden, maar ook qua kosten. De verschillen waren aanzienlijk.

 

Goed gevoel

Omdat wij een Dimpact gemeente zijn, maken wij gebruik van de Atos e-Suite. We hebben daarom ook bij Dimpact navraag gedaan. Men bleek nog geen eGem te gebruiken. Wij hebben toen op basis van de eerste positieve indrukken een gesprek aangevraagd bij eGem. Dit gesprek gaf ons de uiteindelijke bevestiging: Voldoende koppelingsmogelijkheden tegen scherpe tarieven. En niet onbelangrijk; een goed gevoel bij de mensen van eGem. Wij hebben met een professionele partij te maken en dat is ook gebleken tijdens de implementatie.

 

Goede communicatie is de sleutel

De aan ons toegewezen projectmanager en implementatieconsultant communiceerde erg prettig. De projectmanager zat er bovenop. Vragen van ons werden snel en netjes beantwoord. Ook ontvingen wij de nodige ondersteuning bij het invullen van de documenten voor Logius. Je bent uiteraard afhankelijk van meerdere partijen in de keten. Daar gaat stiekem toch veel (doorloop)tijd in zitten. Goede communicatie is hierbij de sleutel en dat is dik in orde. Bovendien was ook de technische kennis echt goed. Ze wisten allemaal heel goed waar ze het over hadden.”

 

Digikoppeling Omgevingloket-online volgt

Hoe nu verder? Leon: vertelt: “We gaan nu de volgende koppeling realiseren: de Digikoppeling met het Omgevingsloket-Online. Hier is echt meerwaarde te realiseren. Door een aantal medewerkers wordt nu nog handmatig gegevens over geklopt. Het scheelt veel tijd en energie als wij dat kunnen digitaliseren. Wij hebben ervaren met eGem dat het realiseren van een Digikoppeling eigenlijk best meevalt in de praktijk. De transportlaag ligt er nu, de certificaten zijn geïnstalleerd en de Cloud adapter draait. Een volgende koppeling is dan nog sneller te realiseren.”

 

Net als Leon kennismaken met de mensen van eGem en met eGem Digikoppeling? Maak dan hier een vrijblijvende afspraak. Wij komen graag bij u persoonlijk langs om de mogelijkheden samen met u te verkennen. Bijvoorbeeld voor het aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en de Landelijke Voorziening Bekendmaken en Beschikbaar stellen (LVBB).