De zes voordelen van een e-mail en berichten community

22 juni 2018

Een e-mail en berichten community, zoals ZorgMail kent een aantal voordelen ten opzichte van reguliere veilige email oplossingen in de markt. Omdat aangesloten organisaties onderdeel uitmaken van de community, zijn zij in staat om eenvoudig, veilig en efficiënt berichten met elkaar uit te wisselen. De zes voordelen op een rijtje:

 

1. Geen gedoe voor ontvangers

Ontvangers van privacy gevoelige e-mail dienen berichten in toenemende mate te ontsleutelen met toegezonden wachtwoorden. Geen probleem als je een keertje z’n e-mail ontvangt. Het begint pas vervelend te worden als je een paar keer op een dag z’n e-mail ontvangt. In deze situaties is het handig als je zonder gedoe berichten kan delen. Binnen een e-mail en berichten community kan dat. Dat scheelt tijd en heel veel frustratie.

 

2. Eenvoudig en vertrouwd voor verzenders

Bij sommige oplossingen zijn verzenders zelf verantwoordelijk voor het maken van een wachtwoord en het verzenden daarvan naar ontvanger. Een bericht versturen binnen een community kan gewoon met een druk op de in Outlook aanwezige veilig- verzend-knop. En zit een ontvanger een keer niet binnen de community, dan krijgt de verzender hier direct een melding van en kan de verzender het bericht op een alternatieve veilige wijze versturen.

 

3. Aansluiten op de manier, zoals jij wilt

Een e-mail en berichten community kan zowel ongestructureerde e-mails als gestructureerde Edifact berichten uitwisselen. Zo kan bijvoorbeeld een huisarts een Edifact bericht vanuit zijn Huisartsen Informatie Systeem (HIS) versturen en komt deze gewoon leesbaar als e-mail in de e-mail postbus van een wijkteamverpleger van een gemeente binnen. Een gemeente kan dus ook vanuit een applicatie aansluiten. Zonder gedoe, zonder extra handelingen en wachtwoorden.

 

4. Voldoen aan wereldwijde beveiligingsstandaarden

De community ZorgMail voldoet aan wereldwijde standaarden, zoals Edifact, STARTLS (een veilige verbinding) en standaarden ter voorkoming van mailvervalsing, waaronder DKIM, SPF en DMARC. Tevens voldoet ZorgMail aan standaarden zoals ISO 27001, ISO 27799 en NEN 7510. Onlangs is ZorgMail als eerste in Nederland zelfs geaccrediteerd voor de AVG. Veiligheid en transparantie zijn dan ook prima geregeld binnen de community.

 

5. Je maakt onderdeel uit van 14.000 aangesloten organisaties

Eenmaal aangesloten op de ZorgMail community kun je veilig en eenvoudig berichten uitwisselen met ruim 14.000 andere organisaties. waaronder ruim 140 gemeenten. Sinds begin 2016 is het aantal gemeenten dat heeft gekozen voor ZorgMail meer dan verdubbeld. Deze gemeenten vertegenwoordigen samen 40% van de Nederlandse bevolking. De aangesloten gemeenten kunnen berichten veilig en eenvoudig uitwisselen met bijvoorbeeld met zorgverleners in de jeugdzorg. Via e-mail of via gestructureerd via Edifact.

 

6. Extra krachtig in combinatie met Microsoft Exchange en Office365

Door de krachtige Data Leak Prevention (DLP) functionaliteiten van Microsoft Exchange en Office 365 te koppelen met de ZorgMail community ontstaan er extra mogelijkheden voor deelnemers. Mogelijkheden voor het beschermen van gegevens, in de vorm van waar het wordt opgeslagen, wanneer het verplaatst wordt en wanneer het wordt gedeeld. DLP helpt bij het identificeren, het monitoren en beschermen van gevoelige informatie door middel van inhoudsanalyse. Een koppeling op de ZorgMail community zorgt voor de rest.

 

Weten of aansluiten op de ZorgMail community ook voor jouw overheidsorganisatie interessant is? Lees hier meer over ZorgMail. Of neem dan contact op met eGem via 088-9600800 of info@egem.nl.