Nieuw: AVG-beheertool voor Sociale Werkbedrijven

18 september 2018

Persbericht – Leerdam, 14 september 2018 – eGem, leverancier van Diginetwerk verbindingen, en C3 Group, leverancier van softwareoplossingen, zijn een unieke samenwerking gestart voor de SW-markt. Via dit partnerschap worden SW-bedrijven geholpen om blijvend te kunnen voldoen aan de AVG-wetgeving.

eGem levert naast beveiligde netwerkverbindingen dienstverlening voor SW-bedrijven op het gebied van ‘Security Awareness’, AVG Quick-scans (DPIA) en veilige email. Door deze bestaande AVG-dienstverlening van eGem is de samenwerking met C3 group logisch; de AVG-beheertool is de stap naar het praktisch beheer van de AVG-wetgeving.

C3 group maakt ‘standaard’ maatwerk software voor Kwaliteitsmanagement, waarmee ze de SW-bedrijven maximaal ondersteunt in het goed uitvoeren van de AVG-wetgeving. SW-bedrijven hoeven geen ISO27001 certificering te behalen, maar werken wel met privacygevoelige informatie. Het voldoen aan de nieuwe wetgeving is dan ook een hele serieuze taak, die de SW-bedrijven goed oppakken.

Inmiddels voldoen veel SW-bedrijven aan de AVG-wetgeving. Een langdurig proces is hieraan vaak voorafgegaan. Maar de hamvraag achteraf is; hoe houd ik blijvend grip op de AVG? Recent heeft C3 group de AVG-beheertool opgeleverd bij Voorne Putten Werkt in Spijkenisse. Op het seminar “AVG in de praktijk” op 20 september aanstaande wordt hier dan ook nader op in gegaan.

Robert van Brakel, directeur C3 group: “eGem en C3 group brengen met deze samenwerking een dienstverlening op de markt die veilig, concreet en ook zeer pragmatisch is”.

Paul Bloemers, Directeur Productontwikkeling eGem: “Met dit partnerschap zijn SW-bedrijven nu ook in staat om de resultaten uit de eGem AVG Quick-scans (DPIA) blijvend te kunnen beheren.

 

Over eGem

eGem is een eigenzinnige ICT-leverancier speciaal voor lokale overheden, geboren vanuit de behoefte omdat het anders kan. Het anders moet! De combinatie van ICT en lokale overheid maakt dat eGem deze markt door en door kent. eGem biedt naast Digikoppeling en Diginetwerk oplossingen waarbij veiligheid en hoge beschikbaarheid van belang zijn. Zoals bijvoorbeeld Beveiligde email. Meer informatie is te vinden op www.egem.nl

 

Over C3 group

De C3Group is opgericht in 1996 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een robuust kennis- en softwarebedrijf, ISO-27001 gecertificeerd en gespecialiseerd in de ontwikkeling van slimme software voor SMART Samenwerken. C3-professionals en alle C3-bedrijfsprocessen worden ondersteund door de ISO-27001 gecertificeerde SMART-Enterprise software suite. Deze slimme bedrijfs-software, die is ontwikkeld voor opdrachtgevers en eigen gebruik,  bevat applicaties voor Verkoop & Marketing, HRM, Training & Coaching, Secretariaat, Documentenbeheer, Projectmanagement, Administratie, Helpdesk, Systeembeheer, kwaliteitsmanagement en Software-ontwikkeling, die naadloos met elkaar samenwerken.  Zie voor meer informatie www.c3group.nl