PaspoMaat over eGem Diginetwerk

12 april 2019

De berichten van de PaspoMaat gaan vanaf 12 april 2019 ook via eGem Diginetwerk. Samen met GR de Bevelanden is eGem erin geslaagd om dit proces als eerste in Nederland over Diginetwerk te ontsluiten. Dat betekent goed nieuws voor alle gemeenten, die gebruik maken van de Paspomaat. Zij kunnen de Paspomaat vanaf nu ook aansluiten via Diginetwerk via het koppelnetwerk naar keuze.

 

Paspomaat verzekert veilig beheer van waardedocumenten

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor veilig beheer van waardedocumenten. PaspoMaat helpt gemeenten hierbij. Na het inklaren van de documenten worden deze namelijk snel en eenvoudig vanaf één vulpunt automatisch opgeslagen; op afstand en op een zelf te kiezen plaats. Het document komt pas weer aan de balie in handen van een medewerker. In de tussentijd komt er dus geen mensenhand aan te pas. Fraude, diefstal en overvalpreventie worden zo optimaal gewaarborgd. En door automatisch transport zijn er minder handelingen en fysieke inspanning nodig.

 

Koppelnetwerk naar keuze

Doordat eGem de aansluiting van de PaspoMaat heeft gerealiseerd op Diginetwerk, is deze aansluiting direct voor alle aangesloten organisaties op Diginetwerk bereikbaar. Dat is de grote kracht van de architectuur van Diginetwerk. Landelijke voorzieningen van rijksoverheden zijn hierdoor beter bereikbaar en gemeenten hebben geen verplichting meer om via slechts één telecomleverancier aan te sluiten. De GR de Bevelanden is via eGem Diginetwerk zowel via KPN als via TELE2 bereikbaar. Met een maximale beschikbaarheid als resultaat.