Aansluiten van leveranciers op Diginetwerk

5 november 2019

Logius heeft een nieuw aansluitformulier ontwikkeld voor leveranciers, die willen aansluiten op Diginetwerk. Diginetwerk van Logius zorgt er voor dat besloten overheidsnetwerken, waaronder eGem gestandaardiseerd met elkaar kunnen communiceren. Gevolg: als overheid en als leverancier hoef je maar één keer aan te sluiten. Zonder gedoe en met een garantie op beschikbaarheid.

 

Leveranciers

Overheden sluiten vaak voorzieningen of applicaties aan op Diginetwerk. Vaak zijn deze applicaties in eigendom van overheden, maar er zijn ook genoeg applicaties van leveranciers. Leveranciers van deze applicaties, software of diensten kunnen op ook Diginetwerk aangesloten worden. Een overheidsorganisatie kan een leverancier toestemming verlenen om haar dienst aan te bieden via Diginetwerk. Er zijn een aantal voorwaarden om aan te sluiten:

 

• de leverancier voldoet aan de aansluitvoorwaarden Diginetwerk

• Er kan worden aangetoond dat er diensten aangeboden worden via Diginetwerk aan overheidsorganisaties.

 

Leveranciers sluiten aan via eGem

eGem heeft al verschillende softwareleveranciers met succes aangesloten. Aansluiten kan op een aantal manieren. eGem bijvoorbeeld kan koper of glasverbindingen leveren op de locatie van de leverancier. Uniek daarbij is dat eGem een Multi-provider strategie hanteert. Dit betekent dat de leverancier bij voorkeur via twee verschillende telecomproviders wordt ontsloten op Diginetwerk. Met maximale beschikbaarheid en slechts één aanspreekpunt als gevolg. Aansluiten rechtstreeks op de core van eGem kan ook in de datacentra van eGem. Wij leveren co-locatie en verschillende hosting diensten. Het is mogelijk om uw cloud-omgeving bij voorbeeld Azure of Amazon te ontsluiten. Vraag eGem naar de mogelijkheden.

 

Aansluitformulier leverancier Diginetwerk

Naast het zorgen voor een aansluiting via een Diginetwerk leverancier, is toestemming nodig van Logius. Hiervoor is een aansluitformulier ontwikkeld.  Het ‘Toestemmingsformulier Diginetwerkaansluiting voor leveranciers’ is aan te vragen bij eGem door een mail te sturen info@egem.nl.

 

Ben u netwerkprovider?

Wilt u als ervaren netwerkprovider ook zelf leverancier worden van Diginetwerkaansluitingen van overheidsorganisaties? Neem dan contact op met eGem om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken.