Samenwerking eGem en MULTIsignaal voor Verwijsindex en SluiS

21 januari 2021

Capelle aan de IJssel, Nederland, 19 januari 2021 – eGem en MULTIsignaal zijn een samenwerking gestart. eGem neemt met zijn kennis van de lokale overheid een deel van de taken van MULTIsignaal voor zijn rekening. Zij onderhouden het contact met nieuwe gemeenten die gebruik willen gaan maken van de Verwijsindex en SluiS. Hierdoor kan MULTIsignaal zich volledig focussen op de ondersteuning aan alle gemeenten die al met deze samenwerkingsinstrumenten werken.

 

De Verwijsindex en SluiS

Iedereen heeft het recht om veilig op te groeien. Maar soms gaat dit even niet zo makkelijk en heb je hulp van een professional hierbij nodig. Door de Verwijsindex te gebruiken kan de betrokken professional zien welke collega’s er nog meer bij zijn cliënt betrokken zijn. Om de cliënt zo goed en snel mogelijk te helpen, is vroegtijdige afstemming van belang. Hierdoor worden grotere problemen in de toekomst mogelijk voorkomen. Het belang van de jeugdige staat hierbij altijd voorop. Bij SluiS geldt ditzelfde principe voor cliënten van 23 jaar en ouder.

 

Vertrouwelijke gegevens

Het gaat hier om vertrouwelijke gegevens. Zorgvuldigheid is dan ook op zijn plek. eGem heeft ervaring met beveiligde netwerkverbindingen tussen organisaties via het Diginetwerk. Het Diginetwerk is een afgescheiden netwerk tussen overheidsorganisaties die onderling vertrouwelijke gegevens uitwisselen. Door de multi-provider strategie van eGem kunnen overheden op Diginetwerk worden ontsloten via verschillende telecomleveranciers. Daarnaast voert eGem al geruime tijd commerciële taken uit voor Enovation voor de dienst ZorgMail, een bewezen toepassing voor gemeenten en lokale overheden om veilig te mailen en vertrouwelijke informatie uit te wisselen.

 

Anouk Gommans, Directeur van MULTIsignaal:

MULTIsignaal en eGem brengen gezamenlijk diensten op de markt die efficiënt, professioneel en ook zeer nodig zijn vanwege de noodzakelijke samenwerking bij de uitvoering van gemeentelijke taken in de (jeugd)zorg. Wij zijn zeer positief over deze versterking van ons team.”

 

Johan van Marle, Directeur eGem:

“Met dit partnerschap zet eGem zich verder in voor maximalisatie van het gebruik van goede, veilige en optimale toepassingen. Met ZorgMail heeft eGem zich reeds bewezen bij ruim 180 gemeenten. Vertrouwelijke informatie veilig en eenvoudig uitwisselen. Daar staan wij voor. De samenwerking met MULTIsignaal past hier daarom dan ook goed bij. Standaard diensten zijn voor vele gemeenten zeer kosteneffectief en qua inspanning efficiënt. Het is duidelijk dat het aansluiten op landelijke standaarden nuttig en eenvoudiger is.”