‘Dat overkomt ons niet…  Dit gebeurt alleen bij grote organisaties….’

22 november 2021

Mystery guests hebben pas weer, laat ik discreet zijn, overheidsorganisaties bezocht. In hoeverre is de organisatie beschermd, alert op indringers… en waar kunnen ze allemaal bij? Dat was de vraag….

 

We hebben de organisaties geïnfiltreerd door een mystery guest. Onze onderzoeker deed zich voor als printermonteur, serviceprovider of schoonmaker en probeerde fysiek toegang te krijgen tot de organisatie. Schrik niet, in beide gevallen is het gelukt om een bezoekerspas te ontvangen. Hiermee konden wij toegang verkrijgen tot alle panden, afdelingen, kasten, servers en patchruimtes.

Daar schrik je wel even van, toch? Wij, eGem, niet meer. Er is nog steeds te weinig (bestuurlijke) aandacht voor dit soort zaken, waarvan men over het algemeen denkt… ‘dat gebeurt hier niet’….

 

Daarom lijkt het verstandig om eens in de zoveel tijd hiervoor aandacht te vragen. Met een mystery guest onderzoek kan dit vrij eenvoudig.

 

Is z’n onderzoek duur? Welnee… Als het echt gebeurd, dat is pas duur….

We adviseren uw organisatie over kwetsbaarheden zoals:

  • Ongeautoriseerde toegang tot het pand, (afgesloten) werkruimtes en werkstations.
  • Het zorgvuldig omgaan met fysieke informatie op bureaus en bij printers.
  • Het achterhalen van inloggegevens en andere vertrouwelijke informatie.

 

Wil je het maximale uit het onderzoek halen? Laat de mystery guest dan de resultaten van het onderzoek presenteren voor de directie of voor al het personeel. Uiteraard worden de resultaten volledig geanonimiseerd. Learning by doing, het heeft gewoon veel impact, maar het is wel confronterend, maar wel discreet…

 

Waar staat uw organisatie allemaal (voor) open?

Meer informatie

Nieuwsgierig wat eGem voor uw organisatie kan betekenen of op zoek naar meer informatie over Mystery Guest onderzoek van eGem? Neem dan contact met ons op.