eGem en Eurofiber partners in Diginetwerk

13 april 2022

Diginetwerk-leverancier eGem en Eurofiber, aanbieder van digitale infrastructuur, zijn een partnerschap aangegaan voor het verbinden van overheidsinstanties met het landelijke Diginetwerk. Met het partnerschap beschikt eGem over 60.000 kilometer high-end Eurofiber glasvezelnetwerk als onderdeel van zijn aanbod.

 

eGem biedt sinds 2015 een platform waarmee het gemeenten, waterschappen, provincies en andere overheidsinstanties aansluit op het landelijke Diginetwerk. Dit wordt gebruikt voor de uitwisseling van data tussen overheden, variërend van geografische gegevens tot de uitgifte van paspoorten. Zonder uitzondering betreffen het data die een maximale betrouwbaarheid en veiligheid van de verbindingen vereisen.

Eurofiber levert digitale infrastructuur in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Zijn Nederlandse netwerk is onderdeel van de vitale infrastructuur van ons land, zoals vastgesteld door het Ministerie van Economische Zaken. Johan van Marle, Directeur van eGem: ‘Bij het verwerken van essentiële data is hoge beschikbaarheid van het grootste belang, we zijn dan ook erg blij dat we het toonaangevende Eurofiber-netwerk als onderdeel van ons aanbod kunnen opnemen.’

Paul Naastepad, managing director Eurofiber Nederland: ‘Eurofiber is de grootste aanbieder van zakelijke glasvezelverbindingen in de BeNeLux , wij zijn gewend om zeer hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te bieden aan onze klanten, waaronder veel overheidsorganisaties. Onze samenwerking met eGem geeft overheden de mogelijkheid om ook voor hun onderlinge data-uitwisseling te kiezen voor de superieure kwaliteit van het Eurofiber netwerk.’

 

Bij het verwerken van essentiële data is hoge beschikbaarheid van het grootste belang

 

Over eGem

eGem is de geautoriseerde Diginetwerk-leverancier die het dataverkeer van lokale overheden verbindt met het landelijke Diginetwerk. Naast gemeenten, waterschappen, provincies, sociale werkbedrijven en omgevingsdiensten kunnen private organisaties en softwareleveranciers – onder voorwaarden – snel en voordelig aansluiten. Het koppelnetwerk van eGem voldoet aan de onafhankelijke IP-criteria van Logius. Daarnaast combineert eGem zijn Diginetwerk eenvoudig met andere koppelnetwerken. Dit geeft lokale overheden maximale keuzevrijheid. Het eGem Diginetwerk is NEN 7510, ISO 27001, ISO 27002 en ISO 9001 gecertificeerd.

 

Over Eurofiber

Eurofiber is een ervaren leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur. Ons netwerk heeft een lengte van ruim 60.000 kilometer en groeit gemiddeld met 40 kilometer per week. In Nederland is ons netwerk door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat aangemerkt als onderdeel van de nationale vitale infrastructuur. Het netwerk is schaalbaar, waardoor we dit snel aan de veranderende situatie en behoeften van onze klanten kunnen aanpassen. We hanteren bovendien een open netwerkmodel, geschikt voor alle toepassingen, wat afnemers maximale keuzevrijheid biedt voor hun ICT-omgeving. Eurofiber is ISO 9001, ISAE 3402 Type II, ISO 27001, ISO 14001 en MEF 2.0 gecertificeerd.

Meer informatie

Nieuwsgierig wat eGem voor uw organisatie kan betekenen of op zoek naar meer informatie over de Diginetwerk Aansluitvoorziening van eGem? Check eGem Diginetwerk Aansluitvoorziening.