Gemeente Wassenaar deelt nu ook grote bestanden met ZorgMail

8 juni 2022

Tegenwoordig communiceren we steeds digitaler. Het delen van bestanden hoort hier ook bij. Van een simpel tekstdocument tot een uitgebreide spreadsheet. Een grote bouwtekening of een foto van een hoge resolutie. Er zijn tal van mogelijkheden om deze grote bestanden te delen. Nu het ook met ZorgMail kan zijn de gemeente Wassenaar en de gemeente Voorschoten direkt tot implementatie hiervan overgegaan. Theo Snellen, Chief Information Security Officer (CISO) vertelt: “Er was al langere tijd vraag naar een manier om grotere bestanden op een veilige manier te verzenden. Dat is op deze manier door ZorgMail mogelijk gemaakt.”

 

Veilig en eenvoudig

Veel van de huidige communicatie verloopt via e-mail. Het e-mailprotocol is echter niet geschikt voor het e-mailen van grote bestanden. De meeste mailproviders en/of beheerders van mailservers stellen hierom limieten in voor de grootte van de bestanden. Er wordt daardoor dan wel eens uitgeweken naar onveilige oplossingen voor het delen van bestanden met een groot formaat. De meeste consumentenoplossingen voldoen echter niet aan de informatiebeveiligingseisen die gelden binnen de publieke sector.

 

“De reacties zijn erg positief”

 

Grote bestanden module

De grote bestanden module, af te nemen in combinatie met ZorgMail, biedt alles wat overheden nodig hebben om grote bestanden te delen. De module maakt het mogelijk om allerlei typen bestanden, van foto’s en video’s tot uitgebreide spreadsheets te delen. De maximale grootte hierbij is 5 GB per bestand. Ook na verzending kunnen nog bestanden worden toegevoegd of verwijderd. Verzenders houden daarom maximale controle. Bovendien werkt de module vanuit de vertrouwde Outlook interface. Alle bestanden worden daarnaast veilig verzonden met een toegangscode en beperkte tijd bewaard. Allemaal volgens de richtlijnen van de AVG.

“Het programma werkt zonder problemen en is gebruiksvriendelijk”

 

Eerste ervaringen zijn erg positief

De gemeente Wassenaar en de gemeente Voorschoten zijn begin mei begonnen met de grote bestanden module. Theo: “Sinds kort is de extensie beschikbaar gekomen voor onze medewerkers en de reacties hierop zijn erg positief! De functionaliteiten bevallen erg goed. Het programma werkt zonder problemen en is  gebruiksvriendelijk. Ik zou het zeker aanraden bij andere gemeenten.” De grote bestanden module wordt continu verbeterd. Hierdoor is het binnenkort ook mogelijk voor de ontvanger van een bestand om meteen te reageren in de beveiligde omgeving.

Meer informatie

Nieuwsgierig wat eGem voor uw organisatie kan betekenen of op zoek naar meer informatie over het delen van grote bestanden van eGem? Check grote bestanden delen.