eGem en Logius verlengen Diginetwerk samenwerking

10 februari 2023

Op 10 februari 2023 verlengden eGem en Logius hun Diginetwerk samenwerking. Diginetwerk is de beste oplossing van gegevensuitwisseling tussen overheden. Sinds het prille begin van de samenwerking op 21 juli 2015 kunnen overheden aansluiten met een telecomprovider naar keuze. Nu na bijna 8 jaar is eGem nog steeds de enige Diginetwerk leverancier die dat kan. Maar er zijn ook nieuwtjes te melden.

Onafhankelijk van telecomprovider

eGem is in 2015 opgericht vanuit de overtuiging dat overheidspartijen die willen aansluiten op Diginetwerk keuzevrijheid moeten hebben voor een telecomprovider. Tot die tijd was er alleen Gemnet, dat toen uitsluitend met 1 provider werkte. eGem vindt het belangrijk om gemeenten uit de monopolie te helpen door toegang tot Diginetwerk te bieden via een provider naar keuze. Met eigen glasvezel, KPN, VodafoneZiggo, Tele2 of een combinatie daarvan, zodat je altijd een back-up hebt als bij een daarvan het netwerk eruit ligt.

Diginetwerk is de standaard

Vele overheidsprocessen zijn inmiddels bereikbaar via het besloten Diginetwerk. De aanwezigheid van Diginetwerk bij overheden wordt steeds meer een vanzelfsprekendheid. Voor eGem is het zonneklaar dat Diginetwerk op korte termijn het enige koppelnetwerk is dat overheden nodig hebben. eGem is trots op hun bijdrage aan het Diginetwerk van nu. Het pionieren van eGem heeft eraan bijgedragen dat keuzevrijheid nu een van de pijlers van het besloten netwerk is. Zo zorgt de samenwerking tussen Logius en marktpartijen ervoor dat we Diginetwerk samen steeds beter maken. Door de ondertekening van deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst wil eGem daar aan blijven bijdragen.

Diginetwerk biedt controle

De verbindingen tussen overheidsorganisaties verdienen kwaliteit. Ze zijn essentieel voor de samenleving. Vertrouwelijke gegevens over internet laten lopen, is ook niet meer als van deze tijd. Internet is fragiel. Het is laagdrempelig en overal beschikbaar, dat is mooi. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Hackpogingen en uitval. Diginetwerk is robuust. Het is een besloten keten in eigen beheer, waar eGem en Logius goed controle over hebben. Daardoor biedt Diginetwerk een extreem hoge beschikbaarheid en veiligheid.

eGem Diginetwerk is er klaar voor

eGem kan op bijna iedere locatie in Nederland zowel koper als glasverbindingen leveren. Desgewenst kunnen klanten een voorkeur uitspreken qua telecomprovider. Aansluiten kan bijvoorbeeld via alle bekende providers of via eigen glasvezel . Met een enkele verbinding of door middel van meerdere verbindingen. Of redundant met een andere Diginetwerk leverancier. Extra beschikbaarheid levert eGem desgewenst met 4G. Ook is eGem aanwezig in vele datacentra, waardoor verbindingen snel tot stand gebracht kunnen worden.

Kom naar onze Aansluitvoorziening

Normaal gesproken komt eGem naar u toe met de verbindingen. Wilt u als gemeente met uw eigen netwerkleverancier naar eGem toekomen? Dan kan dat ook bij eGem. Sluit dan eenvoudig aan op de eGem Diginetwerk Aansluitvoorziening. Handig in het geval u als gemeente meedoet met GT-VAST. U heeft ook hier vrije keuze om dit via een andere leverancier te laten verlopen. U bent namelijk nergens toe verplicht. Diginetwerk is keuzevrijheid. De aansluitvoorzieningen van eGem maken het mogelijk om met hulp van uw eigen telecomleverancier naar een centrale aansluitvoorziening van Diginetwerk te komen. Net zo makkelijk.

Klaar voor de ‘cloud’ leveranciers

eGem Cloud Toegang biedt toegang tot ’s werelds grootste cloudproviders (CSP’s), waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure en Google Cloud via de eGem Diginetwerk op IPVPN verbinding. Met eGem Cloud Toegang is daardoor de complexiteit van het koppelen en routeren naar de cloud verleden tijd. Door het hergebruiken van bestaande IT infrastructuur kunnen overheden, buiten het publieke internet om, connecteren met de cloud. Hierdoor kan er op een zeer kostenefficiënte manier data gedeeld worden.

 

Meer informatie

Nieuwsgierig wat eGem voor uw organisatie kan betekenen of op zoek naar meer informatie over het Diginetwerk van eGem? Check eGem Diginetwerk.