Azure aansluiten op Diginetwerk

9 maart 2023

Bent u al aangesloten of overweegt uw organisatie om aan te sluiten op een Cloud Service Provider, zoals bijvoorbeeld Microsoft Azure? Het is dan goed te weten dat sinds begin 2022 het mogelijk is om uw omgeving bij een Cloud Service Provider eenvoudig en veilig te verbinden met Diginetwerk. Dit geldt naast Microsoft Azure ook voor Amazon Webservices (AWS), Oracle Cloud Infrastructure (OCI), Google Cloud Platform (GCP).

Naar de Cloud

Het aan sluiten op een Cloud Service Provider past in de trend om de ICT-omgeving deels of in het geheel onder te brengen bij Cloud Service Providers. Omdat het vaak kritische systemen en gevoelige data betreft, zijn veilige en betrouwbare verbindingen essentieel.

Sinds begin 2022 is het mogelijk om uw omgeving bij een Cloud Service Provider eenvoudig en veilig te verbinden met Diginetwerk. Ook kunnen bestaande Diginetwerk verbindingen, ongeacht welke leverancier, op uw kantoorlocatie of gemeentehuis hergebruikt worden om met uw Cloud Service Provider te communiceren.

Het voordeel is dat het niet noodzakelijk is om extra fysieke verbindingen aan te leggen.

 

eGem Cloud Toegang verbindt Azure met Diginetwerk

Met eGem Cloud Toegang is de complexiteit van het koppelen en routeren naar de Cloud verleden tijd. Door het hergebruiken van bestaande ICT-infrastructuur kunnen overheden, buiten het publieke internet om, connecteren met de Cloud. Hierdoor kan er op een zeer kostenefficiënte manier data gedeeld worden.

Door gebruik te maken van een eventueel bestaande Diginetwerk verbinding, kunt u eenvoudig buiten het publieke internet om, connecteren met de Cloud.

Wat is er nodig?

eGem Cloud Toegang biedt toegang tot ’s werelds grootste Cloudproviders (CSP’s), waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure en Google Cloud via de eGem Diginetwerk verbinding. Maar wat is er nodig?

Om uw ICT-omgeving bij de Cloud Service Provider aan te sluiten op Diginetwerk dient u te beschikken over:

  1. Een Cloud Service Provider

Uiteraard dient u een eigen Tenant te hebben bij een Cloud Service Provider, waarin uw eigen ICT-omgeving kan draaien.

  1. Een Cloud Toegang dienst

Dit is een dienst waarmee het Diginetwerk wordt verbonden met de Cloud Service Provider. eGem biedt hiervoor de dienst eGem Diginetwerk Cloud Toegang.

  1. Een privé toegang dienst

Hiermee zorgt u voor een privé toegang binnen de Cloud Service Provider naar uw eigen ICT-omgeving. U kunt hierbij denken aan een ExpressRoute (Azure), PrivateLink (AWS), Oracle Cloud Infrastructure FastConnect (OCIF) of Private Service Connect (GCP).

Als u ook uw kantoorlocatie, gemeentehuis of datacenter wil verbinden met de Cloud Service Provider, dan geldt:

  1. Een Diginetwerk verbinding

Voor de verbinding met Diginetwerk kunt u terecht bij verschillende koppelnetwerken, waaronder bijvoorbeeld eGem.

Het is geen vereiste dat u een Cloud Toegang dienst (2) en een Diginetwerk verbinding (4) bij dezelfde leverancier af neemt. Het is dus mogelijk om op het gemeentehuis een Diginetwerk verbinding te hebben via bijvoorbeeld GGI-netwerk en de Cloud Toegang dienst af te nemen bij eGem.

Praktijkvoorbeelden?

Meer weten over hoe klanten hun cloud omgeving hebben aangesloten op Diginetwerk? Wij sturen u graag een document met daarin een viertal praktijkvoorbeelden. Vraag aan.