Met Amazon koppelen op Diginetwerk

26 november 2023

Overweegt uw organisatie de aansluiting op een Cloud Service Provider, zoals Amazon Web Services (AWS)? Het is dan goed om te weten dat sinds het begin van 2022 het mogelijk is om uw infrastructuur moeiteloos en veilig te integreren met Diginetwerk, ongeacht of u gebruikmaakt van Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure (OCI) of Google Cloud Platform (GCP). Bent u al aangesloten of staat deze strategische stap nog op uw agenda? Lees verder om te ontdekken hoe deze naadloze verbinding uw organisatie kan versterken in het tijdperk van geavanceerde cloudoplossingen.

Naar de Cloud

De trend om de ICT-omgeving geheel of gedeeltelijk onder te brengen bij Cloud Service Providers zet zich voort, en het aansluiten op een dergelijke provider is daar een integraal onderdeel van. In het licht van de vaak kritische systemen en gevoelige data is de waarborging van veilige en betrouwbare verbindingen van essentieel belang.

Vanaf het begin van 2022 is het mogelijk om uw IT-omgeving bij een Cloud Service Provider op een eenvoudige en veilige wijze te koppelen aan Diginetwerk. Deze mogelijkheid geldt niet alleen voor Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure (OCI), Google Cloud Platform (GCP), maar ook Amazon Web Services (AWS). Bovendien kunnen bestaande Diginetwerk-verbindingen, ongeacht de leverancier, op uw kantoorlocatie of gemeentehuis hergebruikt worden om naadloos te communiceren met uw Cloud Service Provider. Ontdek hoe deze geïntegreerde aanpak uw organisatie vooruit kan helpen in het tijdperk van veilige en efficiënte cloudverbindingen.

 

Het voordeel is dat het niet noodzakelijk is om extra fysieke verbindingen aan te leggen.

 

eGem Cloud Toegang verbindt AWS met Diginetwerk

Met eGem Cloud Toegang behoort de complexiteit van het koppelen en routeren naar de Cloud tot het verleden. Deze innovatieve oplossing maakt gebruik van bestaande ICT-infrastructuur, waardoor overheden buiten het publieke internet om naadloos kunnen verbinden met de Cloud. Dit opent de deur naar een uiterst kostenefficiënte manier om data te delen.

Dankzij het gebruik van een eventuele bestaande Diginetwerk-verbinding kunt u moeiteloos buiten het publieke internet om connecteren met de Cloud. Ontdek hoe eGem Cloud Toegang niet alleen de technologische complexiteit elimineert, maar ook de weg vrijmaakt voor efficiënte en veilige gegevensuitwisseling.

Wat is er nodig?

eGem Cloud Toegang opent de deur naar ’s werelds grootste Cloud Service Providers (CSP’s), waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure en Google Cloud, via de geavanceerde eGem Diginetwerk-verbinding. Maar wat heeft u nodig om deze naadloze integratie te realiseren?

Om uw ICT-omgeving bij de Cloud Service Provider aan te sluiten op Diginetwerk, zijn de volgende elementen essentieel:

  1. Een Cloud Service Provider:U dient te beschikken over uw eigen Tenant bij een Cloud Service Provider, waarin uw ICT-omgeving kan opereren.
  2. Een Cloud Toegangsdienst:Deze dienst verbindt het Diginetwerk met de Cloud Service Provider. eGem biedt hiervoor de eGem Diginetwerk Cloud Toegangsdienst.
  3. Een privé toegangsdienst:Dit zorgt voor een privé toegang binnen de Cloud Service Provider naar uw ICT-omgeving. Voorbeelden hiervan zijn ExpressRoute (Azure), PrivateLink (AWS), Oracle Cloud Infrastructure FastConnect (OCIF), of Private Service Connect (GCP).

Indien u ook uw kantoorlocatie, gemeentehuis, of datacenter wilt verbinden met de Cloud Service Provider, geldt bovendien:

  1. Een Diginetwerk-verbinding:Voor de verbinding met Diginetwerk kunt u gebruikmaken van verschillende koppelnetwerken, zoals bijvoorbeeld eGem.

Het is belangrijk op te merken dat het niet vereist is om zowel een Cloud Toegangsdienst (2) als een Diginetwerk-verbinding (4) bij dezelfde leverancier af te nemen. Hierdoor heeft u de flexibiliteit om bijvoorbeeld een Diginetwerk-verbinding via GGI-netwerk op het gemeentehuis te hebben, terwijl u de Cloud Toegangsdienst bij eGem afneemt. Ontdek de vrijheid en mogelijkheden die eGem Cloud Toegang biedt voor een geoptimaliseerde connectiviteit met toonaangevende Cloud Service Providers.

Praktijkvoorbeelden?

Meer weten over hoe klanten hun cloud omgeving hebben aangesloten op Diginetwerk? Wij sturen u graag een document met daarin een viertal praktijkvoorbeelden. Vraag aan.