Vernieuwd aansluitproces voor leveranciers op Diginetwerk: eenvoudiger, sneller en beter

9 februari 2024

Logius heeft een nieuw formulier geïntroduceerd voor leveranciers die zich willen aansluiten bij Diginetwerk. Dit netwerk, gefaciliteerd door Logius, maakt gestandaardiseerde communicatie mogelijk tussen verschillende besloten netwerken van de overheid, zoals eGem, waardoor zowel overheden als leveranciers slechts eenmalig hoeven aan te sluiten. Dit proces verloopt soepel en biedt zekerheid over de beschikbaarheid.

Voor leveranciers

Diginetwerk wordt vaak gebruikt door overheidsinstellingen voor het aansluiten van hun voorzieningen of applicaties, die zowel in eigen beheer kunnen zijn als van externe leveranciers. Leveranciers van dergelijke applicaties, software of diensten kunnen eveneens op Diginetwerk aansluiten, mits een overheidsorganisatie hen de toestemming geeft om hun diensten via dit netwerk aan te bieden. Er gelden specifieke voorwaarden voor aansluiting:

– De leverancier moet aan de aansluitvoorwaarden van Diginetwerk voldoen.
– Het moet aantoonbaar zijn dat de diensten via Diginetwerk aan overheidsorganisaties worden aangeboden.

Aansluiting via eGem

eGem heeft reeds meerdere softwareleveranciers succesvol aangesloten. Dit kan op verschillende manieren, waarbij eGem bijvoorbeeld koper- of glasvezelverbindingen kan verzorgen op de locatie van de leverancier. Kenmerkend is de multi-provider strategie van eGem, die streeft naar aansluiting via minimaal twee verschillende telecomproviders voor maximale beschikbaarheid en één centraal aanspreekpunt. Directe aansluiting op de kerninfrastructuur van eGem in hun datacentra is ook mogelijk, inclusief co-locatie en diverse hostingdiensten. Ook het aansluiten van cloud-omgevingen, zoals Azure of Amazon, is mogelijk. Voor meer informatie kunnen leveranciers contact opnemen met eGem.

Aansluitformulier voor leveranciers op Diginetwerk

Voor het verkrijgen van toestemming van Logius voor aansluiting is een specifiek formulier ontwikkeld, het ‘Toestemmingsformulier Diginetwerkaansluiting voor leveranciers‘, beschikbaar via eGem.

Bent u een netwerkprovider?

Als u als ervaren netwerkprovider ook aansluitingen voor overheidsorganisaties op Diginetwerk wilt verzorgen, kunt u contact opnemen met eGem om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken.

Meer informatie

Nieuwsgierig wat eGem voor uw organisatie kan betekenen of op zoek naar meer informatie over het Diginetwerk van eGem? Maak dan een vrijblijvende online afspraak.