Meer en meer overheden vragen aan u als softwareleverancier om hen te ontzorgen. Software as a Service of Clouddiensten zijn dan ook in sterk opkomst. Informatiebeveiliging speelt daarbij vanzelfsprekend een belangrijke rol. Aansluiten op Diginetwerk biedt soelaas.

Niet vanzelfsprekend

Sinds de meldplicht datalekken zijn gemeenten, waterschappen en provincies zich nog meer bewust van de gevaren en belang van goede informatiebeveiliging.

Overheden eisen daarom dat softwareleveranciers hiermee rekening houden en afdoende maatregelen nemen om data goed te beschermen. Het hosten van software in datacentra dient daarom te voldoen aan allerlei criteria.

Maar alleen de software beschermen in het datacentra is al lang niet meer voldoende. De verbindingen van en naar de datacentra dienen ook beveiligd te worden. Als het gaat om de gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld burgers is internet het meest praktische kanaal. Immers de beschikbaarheid van internet is in Nederland lijkt prima op orde.

Echter als het gaat om de gegevensuitwisseling van een groot aantal burgers tussen een datacentra en vestigingen van lokale overheden zoals gemeenten, waterschappen en provincies lijkt een besloten netwerk meer voor de hand te liggen. Diginetwerk is dan een goede optie.

Privacy-gevoelige gegevens uitwisselen via Diginetwerk

Overheden zijn te bereiken via Diginetwerk. Dit is het besloten netwerk van de overheid. Via dit overheidsnetwerk kunnen overheden gegevens die een hoge mate van beveiliging vereisen, veilig uitwisselen met andere overheden. Lees meer.

Onder bepaalde voorwaarden kunt u als bedrijf ook op Diginetwerk aansluiten.

 

eGem Diginetwerk

eGem maakt het verschil door de persoonlijke aanpak, kennis van zaken en beste dienstverlening. eGem Diginetwerk onderscheidt zich door:

  1. Korte en flexibele contracturen
  2. Een publieke IP-reeks van Logius
  3. Geen afhankelijkheid van slechts een Telecomleverancier
  4. Hoge beschikbaarheden

Meer weten over ons?

Sluit nu aan

Maak een vrijblijvende afspraak met ons en sluit via eGem op Diginetwerk.