In contact met uw 'klanten' via WhatsApp

WhatsApp wordt steeds populairder. Bij veel organisaties is het inmiddels een onmisbaar kanaal binnen de communicatiestrategie. Niet gek dat ook overheden willen profiteren van het enorme bereik van 10 miljoen WhatsApp gebruikers in Nederland.

eGem ondersteunt overheden bij de implementatie van WhatsApp als zakelijk communicatiekanaal. Dit doen wij met partner SaySimple. Bent u benieuwd naar de risico’s én naar de kansen? Wilt u starten, maar weet u niet hoe? Bent u benieuwd hoe WhatsApp ingezet wordt bij andere gemeenten? Bijvoorbeeld bij de gemeente Schagen? Lees dan verder op deze pagina.

Referentie

De risico’s van WhatsApp

Overheden worstelen met zaken zoals de (on)veiligheid van de gegevens, de omgang met de data en het feit dat WhatsApp eigendom van Facebook is.

Voor het verlenen van webcare via WhatsApp dienen overheden bewust te zijn van de regels en wetgeving omtrent de inzet van dit kanaal.

eGem zorgt voor implementatie advies dat past bij de betreffende organisatie en in lijn is met relevante wet- en regelgeving.

Start met een pilotvoorstel!

Wanneer begint uw gemeente met WhatsApp? En hoe begint u? Telefoon kopen en aansluiten op de computer. Veel gemeenten adviseren om hoe dan ook gewoon te starten. De voordelen zijn groot. Zeker bij een professionele implementatie.

Om u het makkelijker te maken heeft eGem een pilot ontwikkelend. Deze pilot is inclusief inrichting in huisstijl, logo, status, openingstijden, uitleg applicatie, tips & trics voor het gebruik en met gebruikerstraining met voorbeelden uit de praktijk (onder andere: richtlijnen, response tijden, tone of voice en chat beheer).

De kansen van WhatsApp

eGem heeft opdracht gegeven aan onze stagiar voor een onderzoek naar het WhatsApp gebruik als klant contact kanaal bij gemeenten. eGem heeft de vraag gesteld: “In welke mate de gemeenten WhatsApp inzetten als communicatiemiddel naar haar inwoners?”

Uit het onderzoek blijkt dat gemeenten enthousiast zijn over WhatsApp. 91% geeft aan WhatsApp voor de komende drie jaar als blijvend communicatiekanaal te zien. Lees de samenvatting of download hieronder het volledige onderzoeksrapport.

Meer informatie

Verschil Web WhatsApp en WhatsApp Manager

Bekijk hier de afbeelding met de verschillen en zie de voordelen van een professionele implementatie.

Webinar over WhatsApp voor Gemeenten

KINGgemeenten heeft samen met gemeente Utrecht een webinar gegeven over het gebruik van WhatsApp, dit kunt u hier terugzien.

Onderzoeksrapport WhatsApp voor Gemeenten

Wilt u het volledige onderzoeksrapport lezen? Dan kan dat. U kunt het volledige onderzoeksrapport hieronder downloaden!