Via de BRP hebben gemeenten en afnemers altijd de beschikking over de meest actuele persoonsgegevens. eGem verzorgt hierbij uw Diginetwerk aansluiting.

 

BRP

De Basisregistratie Personen (BRP) is de basisregistratie voor persoonsgegevens. Elke gemeente verzamelt, registreert en onderhoudt de persoonsgegevens van zijn inwoners in de BRP. Geboorte, verhuizing, huwelijk, vertrek naar het buitenland, overlijden: de BRP bevat alle persoonsgegevens en wijzigingen. Van de wieg tot het graf. Van elk lid van de Nederlandse bevolking wordt in de BRP een elektronische persoonslijst aangelegd. Op die lijst staan alle persoonsgegevens van een persoon. In de BRP wordt ieders administratieve levensloop geregistreerd.

De gegevens die worden geregistreerd in de BRP worden gebruikt binnen de gehele Nederlandse overheid. Gemeenten gebruiken de gegevens over hun eigen inwoners. Bijvoorbeeld bij de afgifte van reisdocumenten of vergunningen of voor de verzending van de stemkaarten bij verkiezingen. Daarnaast kunnen ook andere overheidsorganisaties en instanties die hiervoor zijn aangewezen in de BRP-regelgeving gegevens verstrekt krijgen uit de BRP. Voorbeelden zijn de Belastingdienst, waterschappen, de Sociale Verzekeringsbank en pensioenfondsen.

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) borgt een betrouwbare registratie en levering van persoonsgegevens en is de beheerder van de stelsels van de identiteitsgegevens.

 

BRP via Diginetwerk

BRP is te bereiken via Diginetwerk.

Diginetwerk is het besloten netwerk van de overheid. Via Diginetwerk kunnen overheden gegevens die een hoge mate van beveiliging vereisen, veilig uitwisselen met andere overheden. Lees meer.

 

eGem Diginetwerk

eGem wil bij u het verschil maken door de persoonlijke aanpak, kennis van zaken en beste dienstverlening.

eGem Diginetwerk onderscheidt zich door:

  1. Korte en flexibele contractduren
  2. Een publieke IP-reeks van Logius
  3. Geen afhankelijkheid van slechts een Telecomleverancier

Meer weten over ons?

Sluit nu aan

Ontvang binnen enkele dagen een vrijblijvende offerte.