E-mail is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Ook zorgverleners en gemeenten hebben de beschikking over een e-mailaccount. Helaas zijn deze bijna altijd onvoldoende beveiligd om medisch inhoudelijke berichten te versturen naar elkaar. Met de veilige e-mailoplossingen van ZorgMail wordt dit probleem ondervangen. Naast veilig e-mailen is ook het leesbaar afleveren van EDI berichten mogelijk. Dit kan omdat ZorgMail het EDI vertaalt naar een leesbaar formaat.

Outlook of Webmail
Door het installeren van een speciale add-in in Outlook kunnen ZorgMail deelnemers veilig e-mailen met andere ZorgMail deelnemers via de eigen Outlook Mail Client. Naast deze mogelijkheid om via de Outlook Client veilig te e-mailen biedt ZorgMail ook een variant via Webmail.

Eigen mailserver
Ook kan de eigen mailserver aan ZorgMail gekoppeld worden. Hiermee kunnen alle ambtenaren binnen de gemeente gebruik blijven maken van het eigen e-mailaccount en veilig e-mailen met andere gekoppelde mailservers en ZorgMail deelnemers. Tevens is de authenticatie op organisatieniveau gewaarborgd. In het ZorgMail adresboek zijn alle aangesloten domeinen te vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om individuele e-mailadressen op te nemen in het ZorgMail e-mail adresboek.