eGem en Yenlo combineren Diginetwerk en Digikoppeling

28 juni 2017

Schiphol-Rijk, Nederland, 28 juni 2017 – eGem, leverancier van Diginetwerk verbindingen, en Yenlo, leverancier van Digikoppeling oplossingen, zijn een unieke samenwerking gestart. Via dit partnerschap worden Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen vanuit de Digikoppeling oplossing van Yenlo, voortaan ook via het Diginetwerk van eGem ontsloten. Dit zorgt voor hogere beschikbaarheden en extra beveiliging.

 

Toegang tot alle Basisregistraties

Al enkele jaren worden Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen zoals bijvoorbeeld de Berichtenbox en Digilevering ontsloten via het Digikoppeling protocol op internet. Yenlo levert hiervoor een ‘Eurostekker’ oplossing via de Cloud. Middels deze ‘Eurostekker’ hebben klanten op een voordelige wijze direct toegang tot alle beschikbare Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen.

 

Multi-provider netwerkverbindingen

eGem levert beveiligde netwerkverbindingen tussen organisaties via het Diginetwerk. Het Diginetwerk is een afgescheiden netwerk tussen overheidsorganisaties die onderling vertrouwelijke gegevens uitwisselen. Door de multi-provider strategie van eGem kunnen overheden op Diginetwerk worden ontsloten via verschillende telecomleveranciers met het Cloud platform. De gehele keten wordt hierdoor robuuster en veiliger. 

Veilig aansluiten op GBA-V

eGem en Yenlo hebben een uniek partnerschap gesloten. Samen, brengen zij de ontsluiting van de Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen nu ook via het besloten Diginetwerk. Door dit partnerschap kunnen klanten profiteren van een eenvoudig aansluittraject op de Digikoppeling standaarden. Daarnaast zijn hogere beschikbaarheden en de extra veiligheidslaag van het Diginetwerk in het vervolg standaard. Tevens zijn er in het vervolg ook koppelvlakken zoals het extra beveiligde GBA-V beschikbaar.

Grote stap voorwaarts

Ruben van der Zwan, CEO Yenlo: “eGem en Yenlo brengen met deze samenwerking een dienstverlening op de markt die veilig, professioneel en ook zeer kosteneffectief is ten opzichte van de huidige gangbare mogelijkheden in de markt”.

Paul Bloemers, Directeur Productontwikkeling eGem: “Met dit partnerschap en de resultaten uit de recente marktscan Digikoppeling vanuit Logius, heeft eGem een grote stap voorwaarts gezet om naast het leveren van beveiligde verbindingen ook beveiligde services over deze verbindingen te leveren. Voor klanten wordt aansluiten op Landelijke Voorzieningen zo nog eenvoudiger.”

Inmiddels zijn de eerste gemeentes en ministeries aangesloten via deze gemeenschappelijke oplossing.