eGem scoort hoog in Marktscan Digikoppeling 2019

25 januari 2019

Elk jaar voert Logius en VNG Realisatie een marktscan Digikoppeling uit naar het aanbod van leveranciers. Zo ook voor 2019. Op de marktscan hebben negen leveranciers een aanbod uitgebracht. Zij deden in totaal twaalf aanbiedingen; vier lokale oplossingen en acht SaaS-oplossingen. eGem deed mee en scoorde wederom hoog in de beoordeling.

 

Aantrekkelijke tarieven

Wat onmiddellijk opvalt is dat eGem ten opzichte van de andere leveranciers zeer aantrekkelijke tarieven hanteert. eGem hanteert eenduidige en heldere kosten voor de zogenaamde Digikoppeling adapter en de verschillende berichtstromen. De Total Cost of Ownership (TCO) van de adapter is één van de laagste van alle leveranciers. Er zijn daarnaast geen kosten voor licenties, beheer of verplichte opleidingen. Ook is er geen verplichting voor de aanschaf of het hebben van andere software. Met alleen een Digikoppeling adapter zijn overheden er echter nog niet. Uiteindelijk gaat het ook om het inrichten en beheren van de informatiestromen naar de landelijke Basisregistraties en Voorzieningen. In de marktscan is eGem eenduidig en transparant over de tarieven per in te richten berichtenstroom. De eenmalige kosten van de eerste berichtenstroom vervallen zelfs.

 

Aantal tevreden klanten groeit

De klanten die door eGem inmiddels zijn aangesloten zijn zeer tevreden. Ook hierin zijn we transparant. De software waarop ons platform Digikoppeling is gebouwd kent daarnaast vele referenties. Zowel centrale overheden als lokale overheden maken sinds geruime tijd gebruik van deze software. Maar liefst 655 organisaties. Op verzoek verstrekken wij dan ook graag namen, emailadressen en telefoonnummers van de huidige gebruikers. De gemeente Oost Gelre was onze allereerste gemeente voor Digikoppeling. Leon Trienes van de Gemeente Oost Gelre in onze blog: “Wij hebben  drie offertes opgevraagd. eGem kwam daar gewoon als beste uit de verf. Niet alleen qua koppelingsmogelijkheden, maar ook qua kosten. De verschillen waren aanzienlijk.”

 

De volledige marktscan is hier op de website van Logius te lezen en te downloaden. Meer info over eGem Digikoppeling.