Gemeente Almere voert veilige email in

24 augustus 2017

Gemeente Almere heeft voor optimale uitwisseling van privacy gevoelige informatie ZorgMail geïmplementeerd. Door aan te sluiten op deze beveiligde mailomgeving kan de gemeente veilig informatie en bijlagen delen met klanten en alle aangesloten zorgpartijen. Een voordeel hiervan voor de gemeente is het gebruiksgemak. De gebruiker hoeft zelf geen keuze te maken of een extra handmatige actie uit te voeren om het bericht beveiligd en versleuteld te versturen en ontvangen.

Op dit moment gebruiken meer dan 125 gemeenten ZorgMail voor het veilig delen van informatie. ZorgMail is, met jaarlijks 65 miljoen zorgberichten, waaronder bijvoorbeeld uw patiëntengegevens, een stevig en vertrouwd fundament. Wilt u meer weten over het verloop van de implementatie en hoe de organisatie bij de implementatie betrokken is?

Lees hier het hele interview