Mini-seminar “gegevensbescherming” geslaagd

31 oktober 2017

Donderdag 5 oktober vond er een mini seminar plaats bij AM match in Amstelveen.

Vele bezoekers hadden het slechte weer getrotseerd en uitgerekend deze ochtend was een ‘record van het jaar file’. 35 medewerkers van SW bedrijven, van Maastricht tot en met Texel hadden zich opgegeven. Gelukkig waren we met 27 mensen en was de zaal lekker vol.

Eén van de initiatiefnemers Aad van Abswoude heette namens AM match iedereen welkom. Hij vindt het een goede zaak dat we samen leren van elkaars ervaringen op het gebied van informatiebeveiliging. Een onderwerp waar elk SW bedrijf zijn hoofd over moet breken, of je nu wilt of niet.

Johan van Marle, directeur van eGem en voor deze ochtend dagvoorzitter, legde namens de drie bedrijven, eGem, Nexttech en Isosecure de samenhang uit die de drie afzonderlijke bedrijven hebben en dankte AMmatch voor de samenwerking en het initiatief.

  • Nexxtech op mensen en gedrag,
  • eGem richt zich op dienstverlening
  • ISOsecure richt zich op processen

In het seminar werd het doel geschetst voor de SW bedrijven die effectieve beveiliging van informatie willen, de ‘privacy’ moeten borgen,  Datalekken moeten voorkomen en de AVG voor mei 2018 willen inregelen. .

Dat vraagt een zorgvuldige afweging van investeringen en risico’s. Het seminar gaf invulling aan het beleid en het uitvoeren van passende maatregelen.

  • Hoe en waar ga je beginnen?
  • Hoe houden we het overzicht?
  • In welke mate moeten we aan de gang?
  • Hoe zorgvuldig moet je zijn?
  • Waar benader je de praktische grenzen?

De titel van het seminar luidde:

Hoe kunnen we gevoelige persoonsgegevens op een efficiënte en praktische manier beschermen ?

In de eerste sessie met Dennie Spreeuwenberg van NextTech Security werd op een frisse wijze ingegaan op veiligheidsbewustzijn: het belang van gegevensbescherming en hoe maak je bewustwording concreet. In deze sessie werd met behulp van stemkastjes uitleg gegeven over het belang van gegevensbescherming.

De tweede presentatie werd gegeven door Paul Bloemers van eGem. Het belang van een dienst als veilig email in combinatie met de wetgeving. Op welke wijze u uw medewerkers kan faciliteren werd met behulp van een ‘live’ demo getoond. Hier treft u de presentatie aan.

In de 3e workshop werd door Eildert Karstens ingegaan op hoe u met de zogenaamde QuickScan aanpak snel en tegen zeer aanvaardbare kosten inzicht krijgt in:

  • welke mate uw organisatie al voldoet aan wet- en regelgeving (zoals Wet Meldplicht datalekken en AVG)
  • waar uw organisatie nog moet verbeteren en een plan van aanpak hiervoor

Kortom een geslaagde ochtend die afgesloten werd met een netwerk lunch, waarbij nog lang werd nagepraat.

Wilt u meer weten over een van de onderwerpen of de sheets ontvangen die getoond zijn tijdens seminar? Stuur dan een mail naar info@egem.nl