Gemeente Amsterdam sluit redundant aan op Diginetwerk

16 oktober 2017

Gemeente Amsterdam maakt een strategische keuze en sluit redundant aan op Diginetwerk. Vol passie vertelt Joop van der Born, manager ICT Operations en CTO-ICT van gemeente Amsterdam over de ingeslagen multi-vendor strategie en het doorpakken met zijn team en de markt. De multi-vendor strategie geeft de gemeente de gewenste onafhankelijkheid. Het moet altijd werken.

eGem levert beveiligde netwerkverbindingen voor overheden via het Diginetwerk. Het Diginetwerk is een afgescheiden netwerk tussen overheidsorganisaties die onderling vertrouwelijke gegevens uitwisselen. Door de multi-provider strategie van eGem kunnen overheden op Diginetwerk worden ontsloten via verschillende telecomleveranciers. De gehele keten wordt hierdoor robuuster en veiliger. 

Wilt u meer lezen over de ervaringen van gemeente Amsterdam en het onafhankelijk gebruik van Diginetwerk?

Lees hier het hele interview