Ruim 75 mio berichten via Centraal Aansluitpunt Digikoppeling

27 maart 2018

In 2017 zijn er 75 miljoen berichten verwerkt via het platform van het Centraal Aansluitpunt Digikoppeling. Dit gebeurt door middel van de overheidstandaard ebMS Digikoppeling en in meerdere datacentra in Nederland. Het Centraal Aansluitpunt Digikoppeling is een clouddienst. Het wordt door overheden gebruikt voor het uitwisselen van berichten van en naar Landelijke Voorzieningen.

 

Geen enkel bericht verkeerd

In de laatste twee weken van December 2017 ging het om een piekbelasting van 37 miljoen ebMS berichten op de MijnOverheid Berichtenbox. Hierbij is geen enkel bericht verkeerd verstuurd of verloren gegaan. Het feit dat dergelijke hoeveelheden berichten snel en foutloos door de gehele Digikoppeling keten worden verwerkt in zo’n korte periode, toont aan dat het digitale stelsel inmiddels volwassen en professioneel is opgezet. De bedachte standaarden werken goed.

 

Digikoppeling in de cloud

Steeds meer lokale overheden stappen daarom over naar een professionele, onafhankelijke Digikoppeling cloud dienstverlening. Men wordt daarmee meer en meer ontzorgt en kan zich beter richten op de primaire taken. Omdat er ook nog steeds gebruik wordt gemaakt van lokaal geïnstalleerde software voor een specifieke domeintaak, is er een speciale cloud connector ontwikkeld. Deze routeert veilig en robuust het berichtenverkeer van de lokale omgeving met de Landelijke Voorzieningen. Zowel via internet als ook via Diginetwerk.

 

eGem digikoppeling kent laagste TCO

Op 7 februari 2018 is het marktscan overzicht gepubliceerd van de 9 Digikoppeling leveranciers. Zij kunnen overheden ondersteunen bij de levering van een generieke Digikoppeling adapter. Drie van de huidige negen aanbieders hebben hun aanbieding geactualiseerd, waaronder eGem. Wat opvalt in de marktscan is dat eGem Digikoppeling de laagste TCO kent  van alle negen leveranciers. Lees meer.