Goes als eerste via Diginetwerk op nieuwe RNI aangesloten

9 juli 2018

Gemeente Goes is één van de 18 RNI-gemeenten in Nederland. RNI staat voor Registratie Niet-Ingezeten. De RNI is bedoeld voor personen in het buitenland die een relatie hebben met de Nederlandse overheid. Ook mensen die korter dan 4 maanden in Nederland wonen kunnen zich inschrijven. Inschrijven kan bij de 19 RNI-loketten verspreid over Nederland. De RNI is de afgelopen maanden vernieuwd, waardoor het onder ook mogelijk is geworden om via Diginetwerk aan te sluiten. Gemeente Goes sloot op 23 juni 2018 met succes aan via eGem Diginetwerk. Hiermee was de gemeente de eerste loketgemeente in Nederland, die met succes aansloot op de nieuwe RNI.

 

Meer voordelen van de nieuwe toegang

De RNI-applicatie is nu toegankelijk via de eigen werkplekken van de gemeente. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. De dubbele werkplekken en de aparte netwerkverbinding zijn bijvoorbeeld niet meer nodig. Ook het verplicht gebruik van de Gemnet verbinding is hiermee van de baan. Het resultaat is meer keuzevrijheid voor de loket-gemeenten. De balie is bovendien een stuk overzichtelijker geworden. De eerste ervaringen in Goes zijn dan ook positief: de afhandeling van inschrijvingen gaat nu een stuk sneller.

 

eGem Diginetwerk biedt hoge beschikbaarheid

Gemeente Goes maakt gebruik van twee Diginetwerk verbindingen via eGem. eGem levert deze Diginetwerk verbindingen via verschillende telecomproviders. Deze multi-provider strategie zorgt voor slechts één aanspreekpunt en voor een grote beschikbaarheid. Daarnaast is de afhankelijkheid van slechts één provider hiermee verleden tijd. Met de publieke IP-adressen van Logius, die elke aansloten organisatie via eGem ontvangt, is tevens de onafhankelijkheid op de lange termijn gewaarborgd.

 

Ervaringen met eGem zijn positief.

Niet alleen gemeente Goes is aangesloten via eGem Diginetwerk. eGem heeft al meerdere gemeenten aangesloten op Diginetwerk, waaronder de gemeente Amsterdam. Joop van der Born, manager ICT Operations en CTO-ICT van de gemeente Amsterdam vertelt in september 2017: “De eGem architectuur is modern; hier is goed over nagedacht. Via meerdere telecomproviders zijn wij inmiddels door eGem op Diginetwerk aangesloten. Vakkundig, redundant en snel. Dat is krachtig.” Lees hier het hele interview met Joop.