Het noorden van Nederland kiest voor ZorgMail

1 juli 2018

Na de noordelijke Drentse gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen (BOCE), hebben nu ook de eerste vier Groningse gemeenten de voorkeur uitgesproken voor ZorgMail. De kracht van de ZorgMail community bleek bij de keuze van doorslaggevende betekenis. Aansluiten bij een mail community zorgt er voor dat je in de keten optimaal kan samenwerken. Het ontvangen van e-mails met allerlei tokens en wachtwoorden is dan verleden tijd.  Met een groot gebruikersgemak als resultaat.

 

Veilige mail voor Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen

De noordelijke gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen (BOCE) waren al helemaal om. Ook werk en leerbedrijf Menso, Stichting de Toegang Emmen en de sociale wijkteams van de gemeenten werken met de veilige mail oplossing van eGem. Zij kozen voor ZorgMail en zijn op dit vlak klaar voor de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Welke keuzes zijn gemaakt en hoe de implementatie is verlopen vertelt Eddie Begeman, adviseur informatie & organisatie.

 

Waarom heeft gemeente BOCE voor ZorgMail en eGem gekozen?

‘We hebben een aantal opties in Drenthe gezien en daar kwam ZorgMail niet echt in voor. Er is ook voor cryptshare of andere leveranciers gekozen door collega gemeenten. Wij hebben alle opties bekeken en hadden als eis dat het laagdrempelig voor gebruiker moest zijn. Als het niet gebruiksvriendelijk is voor verzender en ontvanger dan wordt het niet of minder gebruikt en dan mis je je doel. Ook de technische installatie moest simpel zijn. ZorgMail voldeed aan beide voorwaarden. En natuurlijk hebben we naar de kosten gekeken. Al met al hadden jullie een goed verhaal. De vraag uit de zorgsector is ook doorslaggevend geweest. Mede omdat het landelijke gebruik groot is en dus ZorgMail bekend is, is dat dus een extra reden om aan te sluiten.’

 

Lees hier het hele interview.