Multi-provider strategie voor gemeenten ICT Rijk van Nijmegen

11 september 2018

De gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen hebben hun ICT ondergebracht binnen ict Rijk van Nijmegen (iRvN). Deze Gemeenschappelijke Regeling heeft de beschikking over een multi-provider internetverbinding van eGem. Paul van Bergen, technisch architect bij iRvN, vertelt over zijn multi-provider strategie en de ervaringen met eGem. “Ik maak het niet zo vaak mee dat je met een leverancier te maken krijgt die daadwerkelijk verantwoordelijkheid neemt. En je het gevoel geeft dat jouw probleem worden opgelost. Dat heb ik als bijzonder positief ervaren.”

 

Multi-provider = maximaal in de lucht blijven

ICT Rijk van Nijmegen maakt gebruik van Internet+ van eGem. eGem verzekert overheden van internetverbindingen met schaalbare bandbreedtes en maximale beschikbaarheid. Paul van Bergen: “Wij moeten er als iRvN alles aan doen om maximaal in de lucht te blijven voor de communicatie naar burgers en bedrijven. Een ‘internetfeed’ met maximale beschikbaarheid is daarom een must. Redundantie was in die zin daarom belangrijk. Je krijgt echter pas echte redundantie als je de internetfeed via twee verschillende providers laat lopen. Vanwege kosten, kennis en tijd wilde ik een partner die dat voor mij kon regelen. Ik hoef nu niet zelf met allerlei ingewikkelde BGP apparatuur en instellingen aan de slag te gaan. eGem kan dit, dat is wel gebleken.”

Meer weten over de ervaringen van ICT Rijk van Nijmegen met eGem?

Lees hier het hele interview.