Awaretrain de basis voor het nieuwe leerplatform voor informatiebeveiliging, avg en privacy

24 januari 2019

Goed nieuws voor management, directie, chief information security officers (CISOs) en privacy-officers. eGem biedt nu antwoord op de vraag: hoe leer je medewerkers beveiligingsrisico’s herkennen en maak je van hen de sterkste schakel in informatiebeveiliging?

 

Bewustwording as a Service als antwoord

Onze nieuwe online trainingsplatform Bewustwording as a Service geeft het antwoord. Dit e-learning platform bestaat uit verschillende losse online modules: AVG, Fraude en e-mail, Privacy, Computer & werkplek, Veilig mobiel, Internet en cloud, Wachtwoorden en Social engineering.  De volgorde, selectie en periodieke spreiding kan naar wens door u zelf aangepast worden. Hierdoor zijn medewerkers doorlopend met het onderwerp bezig.

 

Zelf aan de knoppen

Managers krijgen bovendien toegang tot een dashboard waar realtime de voortgang van het traject en de status van de online kennistest kan worden inzien. Additioneel kunnen zij kiezen voor een online nulmeting en een evaluatiemeting om inzicht te krijgen van het actuele veiligheidsniveau van de organisatie. Onderdeel hiervan zijn de periodieke phishing simulaties. Want in hoeverre klikken de medewerkers op phishingmails? Alle resultaten worden daarna uitgebreid gerapporteerd en voorzien van een deskundig advies.

 

Awaretrain als gedegen en bewezen basis

Het nieuwe Security Awareness leerplatform van eGem is gebaseerd op Awaretrain. Dit platform is ontwikkeld door onze partner Nexttech Security vanuit de gedachte dat organisaties het juiste leermateriaal voor de juiste persoon op het juiste moment beschikbaar kunnen maken. Het leerplatform kenmerkt zich door het intuïtieve gebruik en de toegankelijke interface. Het biedt beheerders bovendien de mogelijkheid om zelf leerprogramma’s samen te stellen en gebruikers te beheren. Het vormt de kern van een doorlopend en optimaal Security Awareness programma.

 

NextTech Security is specialist op het gebied van Security Awareness

Organisaties worstelen vaak met de betrokkenheid van medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Ruim 70% van alle informatiebeveiligingsincidenten wordt immers veroorzaakt door menselijk handelen. NextTech Security is de ideale partner van eGem voor het creëren van bewustwording en gedragsverandering rondom informatiebeveiliging. Nextech test het gedrag van medewerkers, geeft inzicht in het actuele veiligheidsniveau en traint medewerkers. Dit doen zij onder andere met nulmetingen, e-learningprogramma’s en klassikale trainingen.

 

Zelf ervaren?

Wilt u zelf ervaren wat Bewustwording as a Service voor uw organisatie kan betekenen? Lees dan hier meer en vraag een vrijblijvende online demo aan. Zo ziet u in een oogwenk of het nieuwe leerplatform geschikt is om van uw medewerkers de sterkste schakel te maken.