Bij Goes gaat alle RvIG dienstverlening via eGem Diginetwerk

6 maart 2019

De gemeente Goes is als eerste gemeente compleet overgegaan op het afnemen van alle RvIG-dienstverlening via Diginetwerk. eGem informeerde u hierover al eerder in het volgende bericht. eGem las onlangs een mooie aanvulling hierop in het online magazine IDee 7 van de Rijksdienst voor Identiteit Gegevens. In dit artikel vertelt Leen Bot, adjunct-hoofd Publiekszaken  van de gemeente Goes, over de ervaringen met de overstap naar Diginetwerk. Leen werkt al bijna 42 jaar in het vakgebied Burgerzaken. Sinds begin 1993 werkt hij bij de gemeente Goes.

 

Keuze voor de overstap

‘We hebben gekozen voor een overstap op Diginetwerk om verschillende redenen. De gemeente Goes heeft een gemeenschappelijke ICT-afdeling met de 4 andere Bevelandse gemeenten (Kapelle, Borssele, Reimerswaal en Noord-Beveland). Tijdens de vorming van deze gemeenschappelijke afdeling werd bekeken of er ook andere opties waren dan Gemnet. Wat verder meespeelde in de keuze voor Diginetwerk waren de kosten en de bandbreedte. En we verwachten minder problemen met de snelheid van de applicaties. Tot slot hadden we voor RNI een aparte Gemnet-aansluiting nodig. En binnen Diginetwerk kun je met 1 aansluiting volstaan, dus inclusief RNI. Daarom hebben we contact opgenomen met RvIG en is het balletje gaan rollen. Het bevalt ons prima. Doordat de bandbreedte nu groter is, verwachten we minder risico te lopen op storingen dan destijds met de Gemnet-verbinding.’

Het volledige artikel leest u op: https://magazines.rvig.nl/idee/2019/7/goes-kiest-voor-rvig-dienstverlening-via-diginetwerk