Veilige email mogelijk met iBurgerzaken en ZorgMail

12 mei 2020

Voor de Wvggz is in september 2019 een koppeling gerealiseerd tussen de iSamenleving applicatie van Pinkroccade en ZorgMail.  Op deze manier kunnen gemeenten vanuit hun aan ZorgMail gekoppelde mailserver veilig vertrouwelijke mails en bestanden uitwisselen in het kader van het Verkennend onderzoek.

Via het iBurgerzaken software-as-a-service platform kunnen burgers online zelf een aantal zaken regelen, zoals rondom een huwelijk, overlijden, rijbewijs of paspoort. Om het voor burgers en medewerkers van gemeenten makkelijker te maken heeft PinkRoccade Local Government besloten ook iBurgerzaken te koppelen aan ZorgMail Safe Relay. Met deze koppeling kunnen de 84 gemeenten die beide applicaties gebruiken veilig mailen met professionals en met burgers. Gemeente Haarlemmermeer heeft deze functionaliteit al succesvol getest.

iBurgerzaken maakt tevens gebruik van het Diginetwerk van eGem, eveneens ZorgMail gemeentepartner van Enovation, voor het koppelen van besloten netwerken van de overheid. 1 + 1 = 3 is hier dus helemaal van toepassing!