NTA 7516 certificering voor ZorgMail

26 juni 2020

De certificering voor NTA 7516 is binnen bij ZorgMail. Op 23 en 24 juni heeft Enovation, het bedrijf achter ZorgMail, de audit voor NTA 7516 succesvol doorlopen. Hiermee voldoet Enovation aan de nieuwe normering voor veilige ad-hoc zorgcommunicatie. De NTA 7516 normering is in het leven geroepen om een brug te slaan naar de AVG en helderheid te bieden over de voorwaarden waaronder e-mail veilig en in lijn met de AVG gebruikt kan worden.

Enovation is van begin af aan nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de norm en heeft met verschillende disciplines deelgenomen aan de diverse NTA commissies. Bertine Uithoven, Sr. Productmanager ZorgMail: “In oktober 2018 heeft het Informatieberaad Zorg het project veilig e-mailen in de zorg gestart en met onze zorg ICT achtergrond hebben we dit initiatief dan ook meteen omarmd.”

 

“Veilig communiceren is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.”

Uithoven: “Veilig communiceren in de zorg heeft al ruim 35 jaar onze focus, dit is de basis van ons bestaan. We hebben met veel energie samengewerkt met het gehele veld aan de totstandkoming van de NTA 7516. Samen, zoals het zou moeten zijn, want veilig communiceren is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. De NTA 7516 sluit aan op wat we doen en geeft onze gebruikers, de professionals in het veld, ook meer zekerheid als het gaat om ad-hoc berichtenverkeer met persoonlijke gezondheidsinformatie. De succesvolle audit sluit dan ook perfect aan op eerder behaalde certificaten en geeft aan dat wij informatiebeveiliging & privacy als essentieel onderdeel van onze organisatie en dienstverlening beschouwen.”

 

NTA7516: ook voor gemeenten nuttig

Gemeente Texel maakt al geruime tijd gebruik van ZorgMail via eGem. Robert Jan van Vliet, Teamleider I&A en CISO van gemeente Texel: “Wanneer je vertrouwelijke informatie wilt delen, moet dit uiteraard op een veilige wijze gebeuren. Daarom hebben wij ZorgMail en de NTA 7516 geïmplementeerd. Deze combinatie zorgt voor een goede informatiebeveiliging en houdt maximaal rekening met de gebruikers.” Het hele interview met Robert Jan leest u hier.

 

De naam ‘ZorgMail’

ZorgMail is groot geworden binnen het zorgveld. Hier kennen veel mensen de naam van. De meeste patiënten hebben wel eens medische informatie ontvangen van hun arts via ZorgMail. Dat ZorgMail daarom vaak met de zorg wordt geassocieerd is glashelder. Maar doet ZorgMail te kort. Want ZorgMail is al een geruime tijd een generieke veilige e-mailoplossing, die dan ook prima functioneert bij andere type organisaties. Dat hebben inmiddels de 180 gemeenten in Nederland, die van ZorgMail gebruik maken, bewezen. Helemaal niet gek dus dat steeds meer gemeenten met ZorgMail veilig gaan mailen.

 

Kijk voor meer informatie over NTA 7516 op egem.nl/nta/