Succesvolle aansluiting op LVBB

20 november 2020

Aansluiten op LVBB. Het is ons gelukt!

Ons centraal gemanagede Digikoppeling platform heeft de technische aansluiting weten te realiseren op het Landelijke Voorziening Bekendmaken en Beschikbaarstellen (LVBB).

 

Verschillende DSO-koppelvlakken, waaronder LVBB

Voor het valideren en publiceren van Omgevingswetbesluiten zijn een standaard en informatiemodellen voor overheidspublicaties ontwikkeld. Zoals de STandaard voor Officiële Publicaties (STOP) en de bijbehorende toepassingsprofielen (TPOD). Overheden publiceren via hun plansoftware Omgevingswetbesluiten via het LVBB. Het LVBB is de laatste in de reeks van DSO-LV-aansluitingen.

De andere aansluitingen betreffen STAM en STTR. Bij de STandaard Aanvragen en Melden (STAM) sluiten overheden hun zaak- of vergunningsysteem aan om vergunningaanvragen en meldingen te ontvangen uit het Omgevingsloket. Voor het berichtenverkeer met de STandaard Toepasbare Regels (STTR) sluiten overheden hun regelbeheersysteem aan om toepasbare regels aan te leveren. Het aanleveren van toepasbare regels is verplicht voor indieningsvereisten; voor het onderdeel Aanvragen in het Omgevingsloket.

 

Via één beveiligde aansluiting toegang tot alle Landelijke Voorzieningen

Om het aansluiten op de Landelijke Voorziening DSO (DSO-LV) te vergemakkelijken is er een Digikoppeling standaard ontwikkeld. Door deze standaard kunt u Digikoppelingen zelf ontwikkelen en beheren. Een alternatief is om slechts één keer aansluiten op ons centraal gemanagede Digikoppeling platform. Dit platform zorgt met één beveiligde aansluiting voor de toegang tot alle Landelijke Voorzieningen. Het is de meest robuuste, eenvoudigste en goedkoopste oplossing van Nederland.

 

Sluit ook aan!

Inmiddels heeft het platform al meer dan 150 DSO-LV-aansluitingen klaar staan. Wij doen dit voor gemeenten, omgevingsdiensten en provincies. Ook in één keer aansluiten via eGem Digikoppeling? Maak een (virtuele) afspraak.

 

Meer informatie over eGem Digikoppeling treft u hier aan. Evenals de uitslagen van de marktscan Digikoppeling van Logius en VNG Realisatie, waarin verschillende Digikoppeling Adapter leveranciers met elkaar worden vergeleken.