Gemeente Gouda kiest ook voor eGem Diginetwerk

15 december 2021

Gemeente Gouda heeft al eGem Internet. Dat bevalt goed. Daarom kiest de gemeente er nu ook voor om via eGem met twee verschillende telecomproviders aan te sluiten op Diginetwerk. De Multi-provider strategie van eGem slaat aan. Deze strategie zorgt ervoor dat je als gemeente niet afhankelijk bent van slechts één telecomprovider.

 

Niet meer afhankelijk van slechts één telecomprovider

Jaap van Liere is senior netwerkbeheerder bij de gemeente Gouda. Jaap: “Tot nu toe liep al het internetverkeer via slechts één telecomprovider en via één enkele verbinding. Wij hadden wel een back-up verbinding, maar deze werd uitsluitend bij incidenten ingezet. Hiervoor moesten we dan handmatig een aantal acties verrichten. Wij vonden dat niet meer van deze tijd. Onze burgers, bedrijven, maar ook onze medewerkers moeten er van aan kunnen dat het gewoonweg werkt. Je kan het als gemeente niet meer permitteren om er een aantal uren uit te liggen.” De gemeente heeft op dit moment een internetverbinding via eGem en een verbinding van een andere telecomprovider. Met BGP heeft eGem alles dynamisch aan elkaar gekoppeld.

 

Sterke visie over multi-provider strategie

“eGem bestaat nu ruim zes jaar. Wij hadden al veel berichten gelezen en gehoord. De waardering voor deze club is groot bij ons. Ze bieden met eGem Diginetwerk een alternatief voor het Gemnet-netwerk. Daarnaast heeft eGem een sterke visie over multi-provider verbindingen. Zij hebben in een korte tijd laten zien dat dit ook erg goed werkt. Bij zowel kleine als grote gemeenten. Dit gaat ons  gewoon zoveel gedoe en tijd schelen!” Aan het woord is Wouter Barendsen, senior netwerkbeheerder bij de gemeente Gouda, Waddinxveen en Zuidplas. Hij vertelt verder: “Als gemeenten maken wij steeds meer gebruik van clouddiensten. Deze diensten worden aangeboden via netwerkverbindingen, waardoor de afhankelijkheid van deze verbindingen voor onze gemeenten toeneemt. Robuuste dataverbindingen zijn dan gewoonweg noodzakelijk.”