Nog veiliger grote bestanden delen

27 september 2022

Sinds het voorjaar kunnen gebruikers van ZorgMail ook grote bestanden delen. De eerste gebruikerservaringen bij gemeenten zijn erg positief. Wij hebben geluisterd naar de terugkoppelingen. Wij hebben hierdoor nu een aantal nieuwe functionaliteiten aan de Grote Bestanden module van ZorgMail toe kunnen voegen.

Verzoek tot bestanden delen
Zoals je wellicht weet was het al mogelijk gemaakt dat ontvangers eigen bestanden konden terugsturen aan de initiële verzender. Dit betekende echter wel dat er aanvankelijk al bestanden gedeeld moesten zijn. Nu is dat geen vereiste meer: je kunt als Grote Bestanden gebruiker nu ook een verzoek tot het delen van bestanden sturen aan je contacten. Zij krijgen vervolgens de optie om in de beveiligde Grote Bestanden omgeving hun bestanden te uploaden.

 

 

Grote-bestanden-delen-zorgmail

Veiligheid optimaal ondersteund: toegangscode verzenden per SMS
Tweefactorauthenticatie maakt bestanden delen nog veiliger. De Grote Bestanden module ondersteunt dit middels de combinatie van een unieke link met een toegangscode. De Grote Bestanden module biedt nu ook de optie om die toegangscode via een SMS te verzenden aan de ontvanger.

 

Bestanden toevoegen middels browsen
Het was altijd al mogelijk om middels ‘drag and drop’ bestanden naar de Grote Bestanden module te slepen. Toch is het voor sommige gebruikers prettiger om de bestanden middels ‘browsen’ te selecteren – dit is nu als optie toegevoegd. Dit betekent dat het nu ook mogelijk is om op een knop boven het bestanden-veld te klikken en vervolgens in de Finder/File Explorer de gewenste bestanden op te zoeken en te selecteren.

 

Altijd op de hoogte middels e-mailnotificaties
Wanneer je belangrijke bestanden deelt, is het fijn om een seintje te krijgen wanneer deze daadwerkelijk bekeken en/of gedownload zijn. Je kunt in de Grote Bestanden module nu zelf kiezen of je hier per e-mail een melding van wilt ontvangen.

Meer informatie

Nieuwsgierig wat eGem voor uw organisatie kan betekenen of op zoek naar meer informatie over de Grote Bestanden module van ZorgMail? Check Grote Bestanden delen.