Bij eGem werken veel enthousiaste mensen. Twee daarvan zijn Johan en Paul. Zij zijn de bedenkers van het idee om alle gemeenten in Nederland op de fiets te gaan bezoeken. Wie zijn deze fietsfanaten en wat drijft hen?

Johan

Waar gaat hij voor?

Johan woont als heel z’n leven in Zandvoort. Vanuit dit mooie dorp pal langs het strand aan de Noordzee heeft hij al heel wat sportieve uitdagingen gemaakt. Eerst voetballen en vervolgens schaatsen en wielrennen. Zo heeft hij het inmiddels het felbegeerde Elfstedentochtkruisje gehaald. En ook op de fiets wist hij al heel wat Alpen bergen te bedwingen, zoals de Mont Ventoux, Alpe d’huez en de Stelvio.

Bewegen is dan ook zijn passie. In 2018 dacht hij: wat ‘Paul op de Veluwe kan, kan ik ook in Zandvoort!”. Zo is het bedrijf Mountainbikeninzandvoort.nl gestart. Langs het circuit in Zandvoort laat hij mensen en bedrijven kennis maken met het mountainbiken. Vaak gaat hij voor als gids, geeft tips en begeleidt hij iedereen over de prachtige duintoppen.

Johan over Mountainbiken

“Vaak pak ik de racefiets om langs de kust en de bollenvelden te wielrennen. Even gewoon uitwaaien en het hoofd weer leeg maken. Op het mountainbikecircuit langs het circuit pak ik uiteraard mijn mountainbike. Mountainbiken is hier heerlijk. Zeker op dit door de Dunebikers onderhouden mountainbike track. 

De track wordt door mountainbikers hoog gewaardeerd, waardoor de populariteit toeneemt. Ik vind het prachtig al die bikers bij elkaar. Eenmaal per jaar organiseer ik samen met anderen in het dorp de 4-uurs mountainbikerace. Mountainbikers uit het hele land komen hier dan op af. Geweldig.”

Mountainbiken in Zandvoort
Mountainbiken op de Veluwe 3

Johan over eGem

“Mountainbiken is natuurlijk hartstikke leuk en goed, maar uiteindelijk moet het allemaal wel gebeuren met eGem. eGem bestaat inmiddels 4 jaar en heeft een unieke positie weten op te bouwen. Dat is niet vanzelf gegaan. Voor deze positie hebben wij best wel voor moeten knokken. 

Inmiddels is het ons gelukt om de eerste paspoorten en rijbewijzen via het Diginetwerk te laten verstrekken. Dat is best wel bijzonder. Gemeenten kunnen nu voor het eerst weer in jaren hun eigen leverancier kiezen. 

Wij willen en hoeven niet de grootste zijn. Wij willen de beste zijn. Je merkt dat hiervoor ook ruimte is bij gemeenten. Zij willen geen 2e vendor lock-in meer.”

Paul

Wat drijft hem?

In 2007 is Paul vanuit het drukke Westen komen wonen op de Veluwe. In het buitengebied tussen Emst en Gortel heeft hij alle ruimte om zich heen; midden in het grootste natuurpark van Nederland. Om op de allermooiste plekjes te komen maakt hij vaak gebruik van de mountainbike. Hier voelt hij zich thuis en op zijn gemak. ​Dit gevoel deelt hij, naast zijn werk voor eGem, graag met anderen en met u.

In 2014 heeft hij daarom naast zijn toenmalige werk het bedrijf Mountainbikenopdeveluwe.nl op gericht. Samen met zijn vrouw verhuurt hij tijdens de weekenden en vakanties mountainbikes. Soms gaat hij zelf mee als gids en een andere keer gaan de mensen zelfstandig op pad met behulp van de door Paul gemaakte mountainbike routes.

Mountainbiken op de Veluwe

Paul over Mountainbiken

“Na het werk bij eGem is het heerlijk om mijn mountainbike te pakken en even stoom af te blazen in mijn achtertuin. Ik vind het prachtig dat ik deze passie voor mountainbiken en de Veluwe kan delen met mensen vanuit het hele land.

Het is dan ook geweldig om elke keer weer de grote glimlach te zien op de gezichten van de deelnemers bij terugkeer uit de bossen. Zeker als ze onderweg een stel knorrende wilde zwijnen zijn tegen gekomen. Onbetaalbaar.”

Paul over eGem

“eGem is net als mountainbiken uitdagend. De dynamiek is meer dan aanwezig. Het krachtenveld is groot en er is concurrentie van grote telecomproviders en van overheden zelf. Dat maakt het werk bij eGem pittig.

Als je onder deze omstandigheden merkt dat je als eGem toch het verschil kan maken en al het vertrouwen hebt van veel gemeenten, dan is dat geweldig.”