U heeft van ons een goed gevulde rugzak ontvangen. eGem heeft u deze persoonlijk gegeven, nadat wij naar uw gemeentehuis zijn gefietst. U bent echter niet de enige gemeente. Wij fietsen in de zomer van 2019 alle gemeenten in Nederland af. Wij gaan van Texel naar Maastricht en van Borne naar Den haag.

Waarom doen we dit?

Om aandacht te vragen voor Diginetwerk als alternatief voor Gemnet. Want het moment is aangebroken dat u eindelijk weer kan kiezen. Wij willen u daarom beter leren kennen en voorzien van de nodige bagage.

Zo kunt u voorbereid op weg.

Aantal gemeenten bezocht:

355

CO2 besparing:

530.550

Aantal kilometers afgelegd:

3537

Voucher inleveren

Heeft u van eGem een rugzak ontvangen met daarin een voucher in de vorm van een stuurbord? Lees dan hier hoe u deze voucher kan verzilveren.

Ontmoet ons nog een keer

Uiteraard komen wij graag nog een keer bij u terug op het gemeentehuis. Dit keer in normale kleren. Geeft u ons een aantal data door?

Je hoeft het wiel maar één keer uit te vinden

Ons motto bij deze fietsactie is dat je het wiel maar één keer hoeft uit te vinden. Met Diginetwerk heeft Logius namelijk een vliegwiel ontwikkelt op basis van wereldwijde internetstandaarden. Keuzevrijheid en onafhankelijkheid staan hierbij centraal.

Deze hoeven we niet nog een keer uit te vinden. Vandaar dat eigen IP adressen en een Multi-provider visie bij eGem boven aan staan. En daarmee onafhankelijkheid.

Overwegingen

Door de bomen het bos niet meer zien

Er zijn veel verschillende overheidsnetwerken in Nederland, waardoor het belangrijkste overheidsnetwerk Diginetwerk wel eens te makkelijk over het hoofd wordt gezien.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden

Wij konden op de fiets uw gemeentehuis via meerdere wegen bereiken. Dat geeft vrijheid en voelt goed. Zo denken wij ook over netwerken. Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden.

Multi-provider strategie voor Nijmegen

klant vertelt

ICT Rijk van Nijmegen (IRvN) koos voor een verbinding via GT VAST én voor een verbinding via eGem. Paul van Bergen, ICT architect bij IRvN vertelt op de website van eGem over zijn visie.

Wat drijft deze fietsfanaten?

achtergrond

Bij eGem werken veel enthousiaste mensen. Twee daarvan zijn Johan en Paul. Zij zijn de bedenkers van het idee om alle gemeenten in Nederland op de fiets te gaan bezoeken. Wie zijn deze fietsfanaten en wat drijft hen?

Onderstaande organisaties communiceren vandaag de dag al via Diginetwerk

12

Provincies

21

Waterschappen

355

Gemeenten

32

Landelijke Voorzieningen

9

Leveranciers

26

Overige


Veel gestelde vragen

Ik wil gebruik maken van GGI Veilig. Is hiervoor GGI-netwerk noodzakelijk?

Door VNG realisatie is ons verteld dat de diensten los staan de netwerkkeuze. Diensten op GGI-netwerk (koppelnetwerk Diginetwerk) zijn hierdoor ook bereikbaar via andere Diginetwerk koppelnetwerken. GGI-netwerk is daardoor een keuze en niet noodzakelijk. Mocht u hierover anders worden geïnformeerd, dan horen wij dat uiteraard graag.

Mag ik wel een andere provider inzetten naast die van GT VAST?

Ja, dat mag! De GT VAST aanbesteding biedt gemeenten mogelijkheden om de beschikbaarheid van de verbindingen te verhogen door middel van redundantie. Standaard wordt deze redundantie ingevuld door Vodafone/Ziggo. Een bijzondere variant van verhoogde beschikbaarheid is de situatie waarin gemeenten de redundantie willen realiseren via dienstverlening van een andere leverancier. VNG Realisatie noemt dit Multi-provider redundantie.

Kan ik de Gemnet verbinding opzeggen?

Het goede nieuws is dat er al Gemnetverbindingen zijn opgezegd. Of dit bij uw gemeenten ook kan, hangt af van de afgenomen diensten en van de overheidsprocessen die nu via uw huidige Gemnetverbinding lopen. Maak een afspraak met ons en na een quickscan kunnen wij u vrij snel van een antwoord voorzien.

Ik ben geen deelnemer van GT VAST, maar wil wel aansluiten op GGI-netwerk. Kan dat via eGem?

Ja, eGem levert meerdere type verbindingen. Wij maken graag een afspraak om uw situatie met u persoonlijk door te spreken.

Is GGI-netwerk verplicht?

Nee, GGI-netwerk is geen verplicht onderdeel van de af te nemen diensten onder de aanbesteding GT VAST. Mocht u anders hierover worden geïnformeerd, dan horen wij dat graag!

eGem is nog niet langs geweest. Is het mogelijk dat eGem sneller bij me langs komt?

Ja hoor! Maak een afspraak via deze website en wij gaan na wanneer wij ruimte in de agenda kunen maken om u te bezoeken.

Heeft Multi-provider toekomst?

Ja, wij vinden van wel. Ondanks de hevige concurrentie van grote telecomproviders en van de overheid zelf zien wij vanaf onze oprichting in 2015 ruimte voor specialistische leveranciers met kennis van zaken, focus op kwaliteit en met een persoonlijke aanpak. Onze klanten bewijzen dit keer op keer. Onafhankelijkheid is het credo.

Ziggo kan niet leveren volgens de standaard prijslijst of zoals wij het graag zouden willen. Kan eGem eventueel helpen?

Dat zou kunnen. Wij hebben al gemeenten geholpen. Om na te gaan of wij u ook kunnen helpen is een afspraak handig.

Heeft eGem referenties?

Ja, eGem heeft inmiddels meerdere tevreden klanten. U kunt op deze website al een aantal klantverhalen lezen, waaronder onder andere die van Patrick Schouw (GR de Bevelanden), Joop van der Born (gemeente Amsterdam) en Jan Meijsen (gemeente Molenlanden). Daarnaast verstrekken wij graag op verzoek referenties.

Al veel bergen bedwongen

De mensen bij eGem houden van fietsen. Een flinke uitdaging gaan ze dan ook niet uit de weg. En zo is het in de praktijk van eGem ook. Veel bergen zijn bij eGem inmiddels bedwongen.

Mijlpalen zoals de eerste multi-provider geleverde verbindingen en de eerste verstrekte paspoorten over Diginetwerk. Maar ook de eerste eGem internetverbinding die samen werkt met een GT VAST internetverbinding.