Ervaringen met Diginetwerk mail

21 maart 2018

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en GR de Bevelanden kunnen als eerste met elkaar e-mailen via Diginetwerk Mail. Patrick Schouw, Paul Stroo en Bas Versteeg van GR de Bevelanden vertellen in een artikel van de RvIG over hun eerste ervaringen met Diginetwerk Mail.

 

Veilig transporteren data

Patrick Schouw (hoofd afdeling ICT), Paul Stroo (hoofd beheer) en Bas Versteeg, (senior netwerkbeheerder) werken bij GR de Bevelanden. Dit is een samenwerkingsverband van de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal. Zij zoeken naar de beste oplossingen in de markt. Bijvoorbeeld om data veilig te kunnen transporteren binnen de totale keten van overheden.

 

Samen met Koppelnetwerk eGem

In goede samenwerking met het koppelnetwerk eGem heeft GR de Bevelanden daarom een pilot gedraaid. Doel hierbij was om te bepalen of via deze weg veilige communicatie tot stand kon worden gebracht. Patrick: ‘Vanuit de verschillende disciplines hebben we daarbij inbreng gehad. Dat varieerde van draagvlak en toestemming krijgen van onze deelnemende gemeente. Tot de daadwerkelijke technische invulling door netwerkbeheer.’ Paul vult aan: ‘De samenwerking met de verschillende partijen was erg plezierig. Er heerste daardoor een sfeer van iets voor elkaar willen krijgen.

 

Op weg naar nieuwe oplossingen

We waren echt op weg naar een nieuwe oplossing. De problemen die we onderweg tegenkwamen werden energiek en met gedeelde verantwoordelijkheid opgelost. Het resultaat mag er wezen en dat werd met gebak gevierd. Door Diginetwerk Mail zijn we er zeker van dat communicatie met partners veiliger is. Bovendien vonden we in eGem een partner waarmee dat flexibel te realiseren was.’ Ook Bas is tevreden met het resultaat van de pilot: ‘Diginetwerk Mail is eigenlijk vrij eenvoudig te implementeren. En we zijn er heel blij mee’!

 

Het gehele artikel in het magazine IDee nummer 2 van RvIG treft u hier. Meer ervaringen en info ook op eGem Diginetwerk en Diginetwerk Mail.