eGem bezocht 355 gemeenten op de fiets

5 november 2019

Met een feestelijke ronde door de gemeente Zuidplas, Waddinxveen en Gouda, is de actie ‘eGem beweegt‘ ten einde gekomen. Vanaf mei tot en met november 2019 heeft eGem een indrukwekend lijstje weten te realiseren:

Aantal gemeenten bezocht   355

Aantal dagen gefietst             49

Aantal kilometers                   3537

Co2 besparing                         530.550

 

Diginetwerk als alternatief voor Gemnet

Met de actie heeft eGem aandacht gevraagd voor Diginetwerk als alternatief voor Gemnet. Wij gingen van Texel naar Maastricht en van Borne naar Den haag. Want gemeenten kunnen eindelijk weer kiezen. Belangrijk dat gemeenten nu onafhankelijk blijven. Dat kunnen ze doen door gebruik te maken van eigen IP adressen en door het toepassen van een redundante Multi-provider strategie.

 

Transparant over GGI-netwerk

Dat de actie eindigde in Gouda is niet geheel toevallig. Gemeente Gouda is ‘shared service center’ voor de andere twee gemeenten en is gehuisvest in de ’glazen stad’. Toepasselijk, wat eGem houdt op zijn tijd van glas (een goed glas), maar vindt de metafoor ’transparantie’ van glas nog belangrijker. Daarom heeft eGem met deze trip langs alle gemeenten open en eerlijk antwoord gegeven op vele vragen, waaronder:

  1. Het nut van Diginetwerk
  2. Hoe verhoudt Diginetwerk zich met eGem, GGI-netwerk en Gemnet?
  3. Wat is er nu echt belangrijk aan en wat is het probleem als je niets doet?
  4. Wat levert Diginetwerk mij nu op?
  5. En waarom dan natuurlijk met eGem…

 

Gewone kleren

Staat u voor de keuze? En wilt u onze provider onafhankelijke mening? Wij komen graag nogmaals langs in onze gewone kleren. Wij geven op een sportieve, transparante en prettige manier toelichting, zonder verder poespas. Bedankt voor het volgen van onze actie. Wij zijn blij met de eerste opdrachten naar aanleiding van deze actie en wij blijven ons ons maximaal in zetten voor u.

 

Zo… nu eerst een goed glas….

 

Leestip: “Dit gaat ons zoveel gedoe en tijd schelen!”: Gemeente Gouda over eGem. Lees hier het artikel. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief.