Phishing simulatie en Phishing test

Phishing is de grootste digitale dreiging waar overheden mee te maken hebben. Van het klikken op een link in een e-mail tot het openen van een bijlage. Slecht één moment van onoplettendheid en een fout is snel gemaakt. Gevolgen zijn vaak groot: ransomware, virussen, gestolen data of het verlies van geld. Herkennen uw medewerkers een phishingmail?

30%

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 30% van de phishing e-mails wordt geopend.

De grootste cyberdreiging

90% van alle datalekken wordt veroorzaakt door een phishingmail

 

Ruim 60% van de organisaties heeft het afgelopen jaar een phishing-aanval meegemaakt. In ruim 70% van de gevallen betreft het spearphishing, gericht op een specifiek individu. Doordat de Phishing e-mails vaak niet meer van echt te zijn onderscheiden, nemen de risico’s voor overheden toe.

TRAINEN EN NOG EENS TRAINEN

Maak uw organisatie weerbaar

eGem beschikt over diverse voorgedefinieerde phishingmails die zijn in te zetten bij elke overheidsorganisatie. Deze e-­mail bevatten een veilige “besmette” link. Wordt er geklikt? Dan komt de werknemer terecht op een landingspagina met feedback en diverse tips over hoe phishing in de toekomst te herkennen.

Inzicht in de voortgang van de weerbaarheid

Uitgebreide rapportage

Na elke phishing simulatie ontvangt u van ons een adviesrapport met het aantal medewerkers dat de e-mail heeft geopend, op de link heeft geklikt, de bijlage heeft geopend of zijn inloggegevens heeft ingevuld. Aan de hand van de onderzoeksresultaten ontvangt u vervolgens advies over hoe u het bewustzijn rondom phishing kan verhogen. We komen de resultaten van een phishing traject ook graag bij u op locatie bespreken.

Met een phishing simulatie van eGem wordt helder en eenvoudig duidelijk of uw organisatie weerbaar is tegen een phishing-aanval.

TEST

e-mail spoofing

Bij alle phishing simulaties wordt er een e-mail spoof test uitgevoerd. Hierbij proberen we het e-mailadres van uw organisatie te vervalsen en hiermee te mailen. Met deze test kan bepaald worden of de e-mailserver van uw organisatie correct is ingericht en of uw organisatie door een externe partij gemaild kan vanuit het e-maildomein van uw eigen organisatie.

Wel of niet aankondigen?

Is het vanuit uw organisatie onethisch om een phishing test uit te voeren zonder aankondiging? Kondig de phishing simulatie dan (beperkt) aan. Hierbij is het voordeel dat medewerkers alerter gaan reageren en kritischer zullen kijken naar binnenkomende e-mails, het zou immers een phishingmail kunnen zijn. Het resultaat? Een hoger veiligheidsbewustzijn.

Ik ontvang graag een offerte

    Mijn naam

    Mijn telefoonnummer

    Mijn zakelijke e-mail adres

    Ik meld mij tevens aan voor de eGem nieuwsbrief
    ja